Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

Módosították az energiahatékonyságról szóló törvényt

2021. August 06. 14:17
Módosították az energiahatékonyságról szóló törvényt

Módosításra került az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt (Ehat.), mely a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) szervezetébe telepítette a lakossági és kisvállalkozói energetikai tanácsadást.

A törvénymódosítás értelmében az MMK ingyenes energiamegtakarítási tanácsadással segíti a lakosságot és a kisvállalkozókat. A tanácsadás kiterjed minden olyan beruházási kérdésre, mely az energiamegtakarítást és a hatékonyabb energiahasználatot segíti elő.

 

Ingyenes energiamegtakarítási tanácsadással segítik a lakosságot és a vállalkozókat az MMK-nál

 

A módosítás célja, hogy a kamara segítségével a lakosság és a kisvállalkozói réteg eligazodjon a jogszabályok között, megismerjék a különböző pályázati lehetőségeket, a pénzügyi lehetőségekben, valamint az energiahatékonysági célok megtalálásában.

 

A tanácsadás főleg azoknak az állampolgároknak nyújthat segítséget, akik állami támogatással tervezik a lakásukat felújítani, valamint olyan vállalkozóknak, akik felújításra, bővítésre, vagy technológiai folyamataik energiahatékonyságának fejlesztésében van szükségük eligazodásra.

 

A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a résztvevők vállalják, hogy a kamara a tanácsadást követően elért energiamegtakarítás mértékét nyomon kövessék.

 

BG

Forrás: Magyar Mérnöki Kamara oldala, Szekszárd.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu