Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

Módosították a rendeletet: nem kerül többe a hosszabb rendszám

2021. August 20. 09:00
Módosították a rendeletet: nem kerül többe a hosszabb rendszám

Módosították az újonnan forgalom helyezett járművek rendszámaira vonatkozó díjrendeletet.

A 2022 júliusától újonnan forgalomba helyezett járműveknél nem kell többet fizetni a 4 és 3 számból álló rendszámokért az autótulajdonosoknak.

 

Az újonnan forgalomba helyezett autók már új rendszámot kapnak

Az új rendszámok, új formátumban kerülnek forgalomba, ugyanis a latin ábécé betűi alapján 2 magánhangzóból, 2 mássalhangzóból majd 2 újabb betűjelből és 3 számjegyből állnak. A táblákra az európai zászlót jelképező kék mezőben 12 sárga csillag és fehér H jelzés, valamint Magyarország címere is felkerül.

 

A régóta forgalomban lévő táblákat nem kell újra cserélni, ugyanúgy lehet használni. Idővel a hazai járműállomány megújulásával fokozatosan felváltja a régieket az új.

 

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy senkinek nem kell feleslegesen intézkedni a rendszámtáblák cseréjét illetően. A díjrendelet rögzíti, hogy a 2009 óta változatlan költséggel adják ki a rendszámokat, az újak kiállítása is a régi árakon igényelhetők.

 

Az új rendszámok bevezetésével 2022 júliusától az eddigi "E", "M", "P", "SP" és "Z" betűjelűeket felmenő rendszerben egységesen I betűjelet kapnak.

 

 

BG

Forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu