Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.20. - szombat, Sebestyén napja van.

Jog

Módosított kisajátítási eljárás 2013-tól

2012. november 22. 13:43
Módosított kisajátítási eljárás 2013-tól
Elfogadta a kormánya a kisajátításról szóló törvényt, mely várhatóan gyorsabbá, egyszerűbbé és olcsóbbá teszi a kisajátítási eljárást.
2013 június 1-től lépnek hatályba a napokban elfogatott kisajátításról szóló törvény módosításai. Lényeges változás, hogy bővülnek a környeztvédelmi célú és a Natura 2000 területet érintő kisajátítási lehetőségek, melyekhez minden esetben a természetvédelmi hatóság engedélyes is szükséges. Külterületek esetében az új törvény lehetőséget biztosít arra, hogy ne legyen kötelező az egész ingatlan kisajátítása illetve bővül azon esetek köre is amikor a kisajátítás feltételeinek egy részét nem kell megvizsgálni.

Változik a kisajátítási eljárás
Változnak a  környeztvédelmi célú és a Natura 2000 területet érintő kisajátítási lehetőségek

A módosításoknak köszönhetően az ingatlanon esetlegesen fennálló zálogjog, végrehajtási jog és a közérdekű használati jogos sorsa is rendeződik. Azokat külön pont szabályozza. A kisajátítási eljárás a törvényi módosításoknak köszönhetően meglehetősen felgyorsul majd. A kisajátítási kérelemhez bevezetésre kerül egy formanyomtatvány így lekorlátozódik a hiánypótlások köre és száma is. A változások 2013. június 1-én lépnek hatályba.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu