Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Jog

Milliós büntetések a dohányzási szabályok megsértése miatt

2014. január 25. 10:29
Milliós büntetések a dohányzási szabályok megsértése miatt
A közegészségügyi felügyelők 2011-2013 között több, mint 20 millió forint értékben szabtak ki bűntetést a dohányzási szabályok sértése miatt.
Amióta a kormány szigorította a nyilvános helyeken való dohányzást, nagyon sok szabálysértés történt. A problémák főleg a buszpályaudvarokon, a buszmegállókban, vonatállomásokon van, ahol az emberek nem tartják be a szabályokat és bárhol rágyújtanak. 2013-ban a legtöbb bírságot szórakozóhelyeken, vendéglátó-egységekben szabták ki, ahol az emberek gyakran alkohol befolyásoltság miatt szabták meg a tilalmakat.

dohányzás, törvény, büntetés
A dohányzási szabályok megszegése miatt nagyon sok büntetést szabtak ki az elmúlt években


Nagyon sok olyan vendéglátó-egység működik, ahol a dohányosok miatt úgynevezett téli teraszokat állítanak fel. Ha azonban a teraszok zárt helyiségnek minősülnek, ezeken a helyeken a dohányzás nem engedélyezett, csupán ott lehet dohányozni, ahol a téli teraszokon biztosított a szellőztetés. A büntetéseket főleg ezen szabály megsértése miatt történtek meg. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal éppen ezért különbféle razziákat tartott az elmúlt időszakban, amiket ezentúl gyakrabban fognak végezni azért, hogy a nem dohányosok védelmére megszületett törvényt még többen tartsák be!

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu