Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.19. - vasárnap, Vilhelmina napja van.

Jog

Mészáros: az ügyvédi társadalomnak is csatlakoznia kell az ipari fejlődéshez

2016. december 30. 11:08
Mészáros: az ügyvédi társadalomnak is csatlakoznia kell az ipari fejlődéshez

Dr. Mészáros János, a Mészáros Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvédje interjú keretében a digitális fejlődésről beszélt, kiemelte, hogy az ügyvédi irodáknak is csatlakozni kell ezzeh, mivel "fel kell készülni azokra az információs és technológiai kihívásokra, amellyel a világ most szembe találkozik".

Hangsúlyozta, hogy kiemelkedő hivatás ügyvédnek lenni és megfelelni a hagyományos ügyvédi értékeknek, hiszen a bizalom elsődleges ebben a világban. Kifejtette, hogy az internet lehetővé teszi a gyorsabb kommunikációt, nem szükséges a személyes kapcsolattartás, ugyanakkor fontos a személyes találkozást, "mert meg kell ismernünk azt az embert, azt a céget, amelyet képviselünk és szolgálunk". 

 

"Nagyon fontos, hogy azok az emberek, akik bejönnek hozzánk,  bízzanak bennünk"

 

Hozzátette, hogy nem csak az ügyvédi irodáknak, de a közhivataloknak is fel kell készülniük a változásra. "Ezekre a kihívásokra úgy gondolom, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara is felkészült, egyre több olyan információ jut el hozzám, amelyből az derül ki, hogy segíteni akarják az ügyvédek ilyen típusú fejlődését." Hozzátette, hogy előre kell gondolkodni akár 5-10 évet is, különben versenyhátrány alakul ki.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu