Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Jog

Megfelelőnek tartják a korrupció ellenes fellépéseket

2020. November 27. 16:42
Megfelelőnek tartják a korrupció ellenes fellépéseket

A 2011 óta összehangoltan működő korrupcióellenes fellépést sikeresnek tartják az állami szervek vezetői, hangzott el a IX. Integritás Kerekasztal online sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztatón Pintér Sándor belügyminiszter arról beszélt, hogy a rendőrséggel együttműködve minden olyan korrupciós ügyet eredményesen kezeltek, amely az állampolgárok jogait sérthetnék.

 

Nemzeti Védelmi Szolgálat munkáját nagyban megkönnyíti, hogy a Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia digitalizált, könnyebben kezelhető ügyintézést nyújt, illetve a lehető legmodernebb informatikai háttérrel rendelkeznek.

 

Szigorúbban lépnek fel a korrupció ellen hazánkban

 

Természetesen még nem érték el a 100%-os hatékonyságot, Lajtár István, legfőbb főügyész szerint az eredményesség növeléséhez szükség van a büntethetőség átszervezésére a versenyszférában, illetve sokat segít a korrupció teljes felszámolásában, ha a készpénzforgalom csökken a banki tranzakciókkal szemben. Emellett a vagyonnyilatkozatok terén is változtatások várhatók.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke arról beszélt, hogy a “korrupciót a védelmi és ellenőrzési rendszerek fejlesztése állíthatja meg”. Tettek már lépéseket ezügyben: megelőző rendszerek fejlesztését eszközölték, illetve elemzéseket is készítettek, átláthatóbbá tették a bankszektort, és a közbeszerzések tisztaságára is határozott törekvéseket tesznek.

 

 

M. A. 

Forrás: mti

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu