Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.20. - szombat, Sebestyén napja van.

Jog

Már a parlament előtt vannak a törvényi változások

2013. április 04. 13:09
Már a parlament előtt vannak a törvényi változások
Az alkotmány negyedik módosítása miatt ismét szükségessé vált több törvény módosítása is, melyek tervezetét a kormány már be is nyújtott a parlamentnek.
Összesen közel húsz jogszabályi módosítási javaslatot adtak be, többek közt azt is, hogy az Országos Bírósági hivatal elnöke ne legyen újraválasztható. A beadványban alapján módosulhatnak a bíróságok szervezetésről és igazgatásáról szóló törvényben foglalt rendelkezések megszüntetné a legfőbb ügyész ügyáthelyezésre vonatkozó jogosultságát. A törvénymódosítás elfogadása esetén az Országos Bírósági Hivatal csak abban az esetben jelölhet ki mások bíróságot ha az illetékes bíróság átlagot meghaladó ügyszámmal van leterhelve.

Parlament előtt a törvényi változások
Elfogadásra és aláírásra várnak a törvényi változások

Az alaptörvény módosítás több pontjában is érintette az Alkotmánybíróság hatásköreit emiatt az testületről szóló törvény is több ponttal kiegészül. Többek között a törvénybe átvezetésre került az egyházak elismerésével kapcsolatban benyújtható alkotmányjogi panasz is. A törvényi javaslatok között szerepel a Kúria elnöke és a legfőbb ügyész hatásköreinek módosítása is. Módosulnak még az elektronikus hírközléssel kapcsolatos jogszabályok és változás várható az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőségről szóló szabályozásokban is.

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu