Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Jog

Májustól lép életbe a módosított fegyvertartási törvény

Májustól lép életbe a módosított fegyvertartási törvény
Május elsejétől megváltoznak a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok. A törvénymódosítás a muzeális fegyverek javítására és forgalmazására is hatással lesz, de a színházi fegyverekkel kapcsolatban is változások lépnek életbe.
Povázsai Sándor, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti osztályának vezetője április 25-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy törvénymódosítás szigorításokat és enyhítéseket egyaránt tartalmaz. Könnyítés például, hogy a fegyvertartónak, például egy vadásznak a továbbiakban nem lesz kötelező hazatérése után rögtön elzárni a fegyverét, hanem az akár töltött állapotban is a közelében maradhat. További enyhítés, hogy a fegyvereket már nem csak állandóan, hanem akár ritkán lakott ingatlanban is lehet tartani. A fegyvereket továbbá ezentúl bármilyen, a külső erőhatásoknak ellenálló és biztonsági zárral ellátott dobozban lehet tárolni.

Május elejétől változnak a fegyvertartásra vonatkozó szabályok.

Szigorítást és enyhítést egyaránt tartalmaz az új fegyvertartási törvény

A szigorítások közé tartozik többek között, hogy a jövőben a muzeális fegyverek forgalmazása és javítása is engedélykötelessé válik. A színházi vagy filmgyártású célú fegyvertartást is érintik a változások, ezeket kizárólag vaktölténnyel lehet használni. A sport- és vadászlőfegyverek engedélyei az eddigi öt év helyett visszavonásig lesznek érvényesek, a sportcélú fegyverek tartására vonatkozó mennyiségi korlát pedig megszűnik.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu