Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Jog

Magyar Hivatalos Közlönykiadó

2006. szeptember 12. 15:27
Magyar Hivatalos Közlönykiadó
Jog - A Magyar Hivatalos Közlönykiadó www.mhk.hu a nemzeti közlönykiadás több mint 150 évre visszatekintő hagyományainak korszerű örököse
Elsődleges feladatuk ma is a hivatalos közlönyök kiadásával kapcsolatos munkálatok összefogása és ellátása, de egyre fontosabb törekvésük, hogy a hagyományos igények kielégítése mellett a mai kor gyorsan változó követelményeinek is megfeleljenek.

Hivatalos forrás - A magyarországi jogalkotás hivatalos kiadójaként a Miniszterelnöki Hivatal közvetlen irányításával végzik munkájukat, vállalva annak felelősségét, hogy a jogalkalmazók a hiteles és autentikus forrás igényével forduljanak feléjük.

Közlönykiadás - A Magyar Közlönyben kerülnek kihirdetésre a jogszabályok, a nemzetközi szerződések, a köztársasági elnök és az Országgyűlés határozatai, a jogi iránymutatások, a Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozatai, valamint személyi döntések. Emellett az egyes minisztériumok, országos hatáskörű szervek megjelentethetik saját ágazatuk, tevékenységi területük hivatalos lapját is.

891_20060912152102_776.jpg

CD-kiadás - A Hivatalos Jogszabálytár nem csupán a hatályos jogszabályszövegek havi frissítésű CD-megjelenése, hanem tartalmaz kommentárokat, közlönytárat, bírósági határozatokat, APEH iránymutatásokat, valamint számos más kiegészítő funkciót és kényelmi szolgáltatást. Egyéb CD-termékeik közt népszerű az elektronikus Cégközlöny, a Magyar Közlöny évente megjelenő elektronikus archívuma, vagy az esetenként kiadott tematikus közlöny különszámok.

627_20060912152102_56.jpg

Online – Honlapjukon, a www.mhk.hu oldalon mindenki könnyen tájékozódhat a jogszabályok világát érintő hírekről, kereshet a közlönyök tartalomjegyzékeiben, ingyenesen letölthet egyes jogszabályokat, az online Közlönyboltban pedig minden kiadványunkat megrendelheti. Online jogszabály-szolgáltatásuk keretében bármilyen hatályos jogszabályszöveg kikereshető és letölthető, a jogszabályfigyelő-szolgáltatásukat megrendelő ügyfeleiknek pedig az általuk megjelölt jogszabályok minden változásáról értesítést küldenek.

Könyv- és lapkiadás - A felépített jogszabály-adatbázisból időről időre jogszabálygyűjtemények jelennek meg. Egy-egy népszerű témakör hatályos jogszabályait eseti Magyar Közlöny különszámokban gyűjtik össze. Fontosabb törvényeket a Közlöny Könyvek sorozatban szakértő magyarázatokkal, jegyzetekkel, iratmintákkal ellátva is megjelentetik. A kiadó nagy múltú szakfolyóiratok – köztük a Jogtanácsadó – gondozását is ellátja. Szakkönyveiken, szaklapjaikon kívül megjelentetnek olyan könyvkiadványokat is, amelyek tényfeltáró, hiánypótló jellegüknél, kulturális értéküknél fogva fontosak a hazai könyvpiacon.

233_20060912152102_743.jpg

Nyomda, terjesztés - Lajosmizsei nyomdaüzemük elsődleges feladata a saját közlöny-, lap- és könyvkiadványok biztonságos, gyors elkészítése. A korszerű gépparkkal rendelkező Közlönynyomda külső megbízásoknak is sikerrel tesz eleget: referenciái között vannak országos napilapok, folyóiratok és könyvkiadványok is. Előfizetőik jogos elvárása, hogy a közlönyök a megjelenéstől számított lehető legrövidebb időn belül eljussanak hozzájuk. Az előfizetett példányok megbízható, gyors és rugalmas kézbesítését saját, országos hálózattal rendelkező leányvállalatuk, a Fáma Lapterjesztő végzi.

Közlöny Centrum - Közlöny Centrum néven nyitották meg jogi szolgáltató és tájékoztató központjukat, ahol közlöny-, lap- és könyvkiadványaik mindegyike megvásárolható. A bolti árusításon kívül a Közlöny Centrum másik fontos feladata közszolgálati szerepvállalás: a helyben működő, önkiszolgáló terminál minden látogatónak ingyenes hozzáférést biztosít a hatályos joganyaghoz. A centrum célja, hogy egy helyen, otthonos körülmények között jogi szolgáltatások és információk olyan összességét nyújtsa, amely máshol nem található meg, egyéb szolgáltatásaival pedig az ügyfelek elégedettségét, kényelmét növelje.

543_20060913101731_766.jpg

Partneri kapcsolat - A Magyar Hivatalos Közlönykiadó, termékeivel és szolgáltatásaival nem csak a hivatalos tájékoztatás feladatának kíván eleget tenni. Ügyfeleikkel olyan partneri kapcsolatra törekszik, melynek keretében a jogalkalmazás minden területén hasznos és sokoldalú segítséget nyújthatunk. Hisszük, hogy a hivatalos információk közzététele és a hatályos joganyag különböző csatornákon történő folyamatos közforgalomba bocsátása révén a jogi kultúra továbbélését, terjedését is elősegítjük. Az Európai Unió kiadójának hivatalos partnereként feladatainkat az európai előírásoknak és gyakorlatnak megfelelően, nemzetközi színvonalon kívánják teljesíteni.

Magyar Hivatalos Közlönykiadó
Felelős kiadó: dr. Kodela László elnök-vezérigazgató
Budapest VIII., Somogyi Béla u. 6. Telefon: 266-9290.
Web: www.mhk.hu

MHK - MCOnet

Mondja el véleményét!: A Magyar Hivatalos Közlönykiadó bemutatása, fontosabb alappillérei - Jog


A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.huKapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu