Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.10. - péntek, Amália napja van.

Jog

Közlöny Könyvek 2.

2006. szeptember 26. 05:36
Közlöny Könyvek 2.
Közlöny Könyvek - A biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény magyarázata I–II.

A legfontosabb törvények naprakész magyarázatát a szaktekintélynek számító Magyar Hivatalos Közlönykiadó (www.mhk.hu) szerzői eredetileg a Hivatalos Jogszabálytár CD felhasználói számára készítették. Nem csak szakemberek és egyetemi hallgatók, hanem a laikus felhasználók részéről is komoly igény mutatkozik a könyv formában történő megjelentetésre, ezért ezeket a kommentárokat már külön könyvsorozatban, Közlöny Könyvek cím alatt is kiadják. A Magyar Hivatalos Közlönykiadó ((www.mhk.hu) célja, hogy a jogalkalmazást segítő információkat kedvező áron a lehető legszélesebb kör számára tegye elérhetővé.

A sorozat kötetei egyszerre elméleti és gyakorlati kézikönyvek, amelyek egy-egy konkrét törvény egységes szerkezetbe foglalt szövegén, az adott jogterület fogalmainak kifejtésén túl tartalmazzák az adott jogszabályok értelmezését, magyarázatát, ahol szükséges, az európai uniós szabályozást is. A kialakult joggyakorlatot a szerzők egyebek közt bírósági határozatok feldolgozásával szemléltetik, a gyakorlati alkalmazást pedig jegyzetekkel, iratmintákkal segítik. A Közlöny Könyvek már megjelent vagy előkészületben lévő kötetei – például a Polgári Törvénykönyv, a Büntető Törvénykönyv, a Munka törvénykönyve, a szövetkezeti törvény, a társasházi törvény, a családjogi törvény, a polgári perrendtartás, az illetéktörvény, a cégtörvény, vagy a biztosítókról szóló törvény magyarázata – önálló szakkönyvként, egyetemi tananyagként is elismertek.


1.A biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény magyarázata I–II. – Magyar Hivatalos Közlönykiadó
szerző: dr. Zavodnyik József311_20060925102610_511.jpgAz új biztosítási törvény 2004. május 1-jén lépett hatályba, megalkotásának elsődleges célja az Európai Közösség szabályainak a magyar biztosítási jogba való átültetése, a vállalt jogharmonizációs kötelezettség teljesítése volt.
A szerző a magyarázat elkészítésekor céljának tekintette nemcsak a törvény belső összefüggéseinek, a rendelkezések kapcsolódási pontjainak feltárását, hanem az egyes előírások közösségi biztosítási jogi hátterének a felvillantását is.
Ezen túlmenően bemutatásra kerülnek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által közzétett ajánlások, állásfoglalások, módszertani útmutatók és tájékoztatók, amelyek ismerete szükséges a törvény rendelkezéseinek helyes értelmezéséhez és gyakorlatban történő megfelelő alkalmazásához.

MHK - MCOnetSzólj hozzá! A Magyar Hivatalos Közlönykiadó új kommentársorozatának, a Közlöny Könyvek köteteinek bemutatása 2. - Jog

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu