Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.14. - kedd, &Őrs napja van.

Jog

Könyvek

2006. szeptember 14. 15:52
Könyvek
A Magyar Hivatalos Közlönykiadó (www.mhk.hu) a magyarországi jogalkotás hivatalos kiadójaként nem csak a közlönykiadás hagyományos igényeinek, hanem korunk gyorsan változó követelményeinek is meg kell, hogy feleljen.

A Kiadó vállalja annak felelősségét, hogy a jogalkalmazók minden területen a hiteles és autentikus forrás igényével fordulnak hozzájuk.

Szakkönyvek - A közlönykiadásra épülve, a meglévő jogszabály-adatbázisból nagy pontossággal és gyors átfutási idővel jelennek meg átfogó, illetve tematikus jogszabálygyűjtemények. A kor követelményeinek megfelelően az évente megjelenő Törvények és Rendeletek Hivatalos Gyűjteménye és az ötévente megjelenő Hatályos Jogszabályok Hivatalos Gyűjteménye ma már CD-n érhető el. Egy-egy jelentősebb vagy várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó témakört, az ahhoz kapcsolódó jogszabályokat eseti Magyar Közlöny különszámokban dolgozunk fel.

144_20061214153542_516.jpg


Közlöny Könyvek - A legfontosabb törvények naprakész magyarázatát szaktekintélynek számító szerzőink eredetileg a Hivatalos Jogszabálytár CD felhasználói számára készítik. Nem csak szakemberek és egyetemi hallgatók, hanem a laikus felhasználók részéről is komoly igény mutatkozik a könyv formában történő megjelentetésre, ezért ezeket a kommentárokat már külön könyvsorozatban, Közlöny Könyvek cím alatt is kiadjuk. Célunk, hogy a jogalkalmazást segítő információkat kedvező áron a lehető legszélesebb kör számára tegyük elérhetővé.

959_20061214153542_552.jpg


A sorozat kötetei egyszerre elméleti és gyakorlati kézikönyvek, amelyek egy-egy konkrét törvény egységes szerkezetbe foglalt szövegén, az adott jogterület fogalmainak kifejtésén túl tartalmazzák az adott jogszabályok értelmezését, magyarázatát, ahol szükséges, az európai uniós szabályozást is. A kialakult joggyakorlatot a szerzők egyebek közt bírósági határozatok feldolgozásával szemléltetik, a gyakorlati alkalmazást pedig jegyzetekkel, iratmintákkal segítik. A Közlöny Könyvek már megjelent vagy előkészületben lévő kötetei – például a Polgári Törvénykönyv, a Büntető Törvénykönyv, a Munka törvénykönyve, a szövetkezeti törvény, a társasházi törvény, a családjogi törvény, a polgári perrendtartás, az illetéktörvény, a cégtörvény, vagy a biztosítókról szóló törvény magyarázata – önálló szakkönyvként, egyetemi tananyagként is elismertek.

Szaklapok - A jogi témájú könyvek mellett a kiadó olyan komoly, nagy múltú szakfolyóiratok gondozását is ellátja, mint a Jogtanácsadó, a Magyar Közigazgatás, vagy a Pénzügyi Szemle. A megújult és kibővült Jogtanácsadó, amely a népszerű Házi Jogtanácsadó utódjaként immár több mint 30 éve jelenik meg folyamatosan, mára egy közösségi jogszabályokkal és azok magyarázatával foglalkozó testvérlappal, az EU Jogtanácsadóval is gyarapodott.

998_20061214153542_385.jpg


Jogtörténet, tényfeltárás, kultúra - Szakmánk rétegigényeinek, társadalmi szerepvállalásunknak megfelelve, időről időre megjelentetünk olyan könyvkiadványokat is, amelyek tényfeltáró, hiánypótló jellegüknél esetleg egyedi kulturális értéküknél fogva fontosak a hazai könyvpiacon.


Elérhetőség:
Magyar Hivatalos Közlönykiadó
Felelős kiadó: dr. Kodela László elnök-vezérigazgató
Budapest VIII., Somogyi Béla u. 6. Telefon: 266-9290.
Web: www.mhk.hu

MHK - MCOnet

Mondja el véleményét!: A Magyar Hivatalos Közlönykiadó könyvkiadványai - Jog

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu