Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.19. - péntek, Sára napja van.

Jog

Könnyebben elérhető az ingyenes jogsegély: Megnyíltak az Észak-Alföldi JOGPONT+ Mini irodák

2013. június 13. 18:16
Könnyebben elérhető az ingyenes jogsegély: Megnyíltak az Észak-Alföldi JOGPONT+ Mini irodák

szechenyi-terv-logo_20130613180709_27.jpg


Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) 2013. június 8-án Tiszacsegén nagyszabású nyitórendezvénnyel indította útjára az Észak-alföldi JOGPONT+ Mini projektjét, amely a jelenleg is nagy sikerrel működő, az állampolgárok számára ingyenes jogi tanácsadást nyújtó Észak-alföldi JOGPONT+ projekt továbbfejlesztése.

A Jogpont+ Mini által az ingyenes jogsegély még közelebb kerül és még könnyebben elérhetővé válik az állampolgárok számára, hiszen a projekt által nyújtott jogi információs szolgáltatásokat mostantól a kisebb településeken is igénybe vehetik az érdeklődők.

2013. június 1-től kezdték meg működésüket a régió 23 - jellemzően öt-tízezer lakost számláló - településén az Észak-alföldi JOGPONT+ Mini irodák, ezáltal az Észak-alföldi régióban már összesen 54 településen kereshetik fel az állampolgárok a Jogpont+ és a Jogpont+ Mini irodákat, ahol az ország jogrendszerét kiválóan ismerő jogászoktól ingyenesen kapnak munkajogi, társadalombiztosítási, cégjogi, közigazgatási jogi, családjogi, valamint adójogi tanácsadást.

 

Az IPOSZ az Új Széchenyi Terv „Gazdasági és társadalmi együttműködés erősítése - Jogsegély-szolgálat fejlesztése a konvergencia régiókban" támogatási konstrukció keretében elnyert TÁMOP-2.5.3.B-12/1-2012-0005 - „Észak-alföldi Jogpont+ Mini" című projekt keretében hozta létre, illetve fejlesztette tovább az ingyenes jogsegély-hálózatot. A projekt konzorciumi formában valósul meg, az Észak-alföldi régió három megyéjében a munkaadói oldalt képviselő IPOSZ és a munkavállalókat képviselő LIGA Szakszervezetek együttműködésének köszönhetően nyíltak meg a Jogpont+ Mini irodák.

 

eszak-alfoldi-jogpontmini-irodak-terkep_20130613181057_98.jpg
Az Észak - Alföldi JOGPONT + Mini irodák

 

A rendezvény alkalmával az IPOSZ részéről Németh László elnök és Majoros János alelnök hangsúlyozták, hogy a mikro- és kisvállalkozói érdekképviselet kiemelt jelentőséget tulajdonít a munkaadók és a munkavállalók közötti rendezett jogviszonynak és a munkabékének, ezért az IPOSZ üzenetértékűnek tartja, hogy az Észak-alföldi régióban a LIGA Szakszervezetekkel közösen működtetik az ingyenes jogsegély-hálózatot, amelyet bárki - vállalkozók és alkalmazottak, illetve a lakosság is - igénybe vehet.

A nyitórendezvényen a projektmenedzsment ismertette a projekt fő célkitűzéseit és az ingyenes jogsegély igénybevételének módjait, amely nemcsak az irodai személyes ügyfélfogadás alkalmával, de telefonon, postai úton, valamint e-mailen és online is elérhető a www.jogpontplusz.hu honlapon keresztül. A honlapon továbbá részletes lista és térkép alapján arról is tájékozódhatnak az érdeklődők, hogy mely településeken és milyen ügyfélfogadási rendben érhetőek el a Jogpont+ Mini és a Jogpont+ szolgáltatásai.

 

Az európai uniós és magyar állami források támogatásával létrejött Jogpont+ Mini ingyenes jogsegély-hálózat a már korábban elindult Jogpont+ projekthez hasonlóan hazánk teljes területét lefedi, és a többi régióban is a munkavállalói és a munkaadói szervezetek - ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ, OKISZ, KISOSZ, Munkástanácsok Országos Szövetsége, LIGA Szakszervezetek és STRATOSZ - konzorciumi partneri együttműködése által jött létre. Régiók szerinti bontásban a Jogpont+ Mini és Jogpont+ szolgáltatással kapcsolatban bővebb információ a www.jogpontplusz.hu holnapon található.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Ipartestületek Országos Szövetsége
Észak-alföldi Jogpont+ Mini projektmenedzsment


 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu