Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

Könnyebbé vált a pedagógusok részvétele a Klebersberg ösztöndíjprogramba

2021. October 15. 08:08
Könnyebbé vált a pedagógusok részvétele a Klebersberg ösztöndíjprogramba

Módosították a Klebersber Képzési Ösztöndíjprogramban (KKÖP) való részvétel feltéteit.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára jelentette be, hogy módosították a rendeletet a programban való részvételi feltételeket illetően.

 

A KKÖP célja, hogy ösztönözze a tanítói, tanári vagy gyógypedagógiai szakmát választókat, hogy a szakterületükön maradjanak, ezzel egyidejűleg pedig a végzettségük megszerzése után munkahelyet biztosítsanak számukra.

 

Az ösztöndíjprogrammal ösztönzik a pedagógusokat, hogy a pályán maradjanak

 

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíjprogramba minden magyarországi felsőoktatási, osztatlan tanárképzésben résztvevő gyógypedagógiai vagy tanítói alapképzésben résztvevő magyar anyanyelvű hallgató nyújthat be pályázatot. Minden jelentkezőnek vállalnia kell, hogy amennyiben bekerülnek az ösztöndíjprogramba, végzettségük megszerzését követően főállású pedagógusként helyezkednek el.

 

Az ösztöndíj mértéke félévente a tanulmányi átlaghoz kötötten 125-135 ezer forintot is elérheti.

 

A rendelet módosításának értelmében a pályakezdő pedagógus egyházi vagy közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelői alapítványnál is elhelyezkedhet. Bővítették a szabályozást az egyház által fenntartott felsőoktatási intézményekre is.

 

Az új szabályozás vonatkozik a már szerződéses hallgatókra és azokra is, akik 2021. június 1 után szerezték meg a diplomájukat.

 

BG

Forrás: MTI, Klebelsberg Központ
A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu