Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.05. - vasárnap, Ágota napja van.

Jog

Kistermelőknek kedvezhet a Spar a GVH döntése alapján

2020. december 11. 16:30
Kistermelőknek kedvezhet a Spar a GVH döntése alapján

1, 7 milliárd forintos regionális beszállítói rendszert alakít ki a Spar – az akciót nem teljesen önszántából vállalta a cég, egy korábbi botlása miatt döntött e lépés legitimizálása mellett a Gazdasági Versenyhivatal. Ezzel a Spar és a magyar gazdaság is a lehető legjobban jött ki a helyzetből.

A Spar egy korábbi jogsértése miatti kvázi büntetésként köteles mindezt végrehajtani, a Gazdasági Versenyhivatal ugyanis úgy ítélte meg, a program gazdasági haszna nagyobb lesz, mint a kiszabható büntetés. A fejlesztés hatékonyan támogatja a hazai termékek piacra jutását, esélyt ad a helyi kistermelőknek, egyben iránymutatásul szolgálhat a többi multinacionális kiskereskedelmi üzletláncnak, hogy import helyett növeljék tovább a magyar termékek arányát polcaikon -írja a GVH-ra hivatkozva az mti.

 

Kistermelői portéka

 

A cég által vállalt kötelezettség, hogy regionális szállítói központokat kell létrehoznia Győrben, Hódmezővásárhelyen, Nyíregyházán, Pécsen, Székesfehérváron és Zalaegerszegen. A cél, hogy növeljék a már meglévő és teljesen új kistermelők értékesítési lehetőségeit. Mindez a helyi gazdaságot is pozitív irányba lendíti az összes régióban, a kistermelők is kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek általa. Pluszként a Spar azt is vállalta, hogy marketing tevékenységgel, logisztikai útmutatással és oktatással is segíti majd a kistermelőket. A vállalat ezzel a lépéssel 23 új munkahelyet is teremt és hozzátesz az ország gazdaságához.

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu