H I R D E T É S
2017.07.26. - szerda, Anna, Anikó napja van.

Jog

Készülőben az új földtörvény

Készülőben az új földtörvény
Készülőben van az új magyar földtörvény, melynek részleteiről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy lakitelki rendezvényen számolt be.
Lakitelken került megrendezésre a Közéleti Akadémia Szövetség első rendezvénye, melyen a résztvevők meghallgathatták Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a készülő új földtörvényről szóló előadását. Az előadásban a miniszter néhány fontos információjával bepillantást nyerhetett a hallgatóság a készülőben lévő törvény fontos alapelemeibe. A törvényvénnyel igyekeznek megteremteni a jogi hátteret a magyar birtokpolitikai célok eléréséhez, mely kiemelten fontos az ország számára.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter
Fazekas Sándor ismertette az új földtörvény fontos elemeit

Fontos megjegyezni, hogy a kormány elsősorban a kis- és középbirtokok kialakítását támogatja, erős szabályozás mellet. Talán az egyik legfontosabb jövőbeni szabályozás, hogy a törvény elfogadását követően csak földművesek vásárolhatnak majd földet. Ezen kívül a jövőben a földvásárlás engedélykötelessé válik és az államot elővásárlási jog fogja megilletni. A tervek szerint kiemelt szerepe lesz az új törvényben a családi gazdaságok és a családtagok foglalkoztatására vonatkozó szabályozások. A cél, hogy az új földtörvény biztosítsa a vidéki társadalom jövőjét.

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu