Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.19. - péntek, Sára napja van.

Jog

Készülőben az új földtörvény

2012. november 15. 14:14
Készülőben az új földtörvény
Készülőben van az új magyar földtörvény, melynek részleteiről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy lakitelki rendezvényen számolt be.
Lakitelken került megrendezésre a Közéleti Akadémia Szövetség első rendezvénye, melyen a résztvevők meghallgathatták Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a készülő új földtörvényről szóló előadását. Az előadásban a miniszter néhány fontos információjával bepillantást nyerhetett a hallgatóság a készülőben lévő törvény fontos alapelemeibe. A törvényvénnyel igyekeznek megteremteni a jogi hátteret a magyar birtokpolitikai célok eléréséhez, mely kiemelten fontos az ország számára.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter
Fazekas Sándor ismertette az új földtörvény fontos elemeit

Fontos megjegyezni, hogy a kormány elsősorban a kis- és középbirtokok kialakítását támogatja, erős szabályozás mellet. Talán az egyik legfontosabb jövőbeni szabályozás, hogy a törvény elfogadását követően csak földművesek vásárolhatnak majd földet. Ezen kívül a jövőben a földvásárlás engedélykötelessé válik és az államot elővásárlási jog fogja megilletni. A tervek szerint kiemelt szerepe lesz az új törvényben a családi gazdaságok és a családtagok foglalkoztatására vonatkozó szabályozások. A cél, hogy az új földtörvény biztosítsa a vidéki társadalom jövőjét.

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu