Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.10. - péntek, Amália napja van.

Jog

Készül az első per a You Tube ellen - Jog

2006. október 17. 06:06
Készül az első per a You Tube ellen - Jog
Jog - Szerzői jogi perre készül a Time Warner a YouTube ellen, melynek megvásárlását néhány napja jelentette be a Google kereső óriás.

Mindezt Dick Parsons, a Time-Warner csoport elnök-vezérigazgatója jelentette be, mely a Warner Brothers, a Time, az HBO, a Time Warner Cable, a Home Box Office, a New Line Cinema, a Turner Broadcasting System jogait is birtokolja s védi tartalmait.
A csoportból egyedül a Warner Music nem tervez pert indítani, mert előzőleg megállapodott a YouTube-al, hogy a megosztón összes videóklipjét elérhetővé teszi.

Parsons szerint a készülő pernek semmi köze a Google-YouTube megállapodáshoz.
Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Time Warner csoport előzőleg bizonytalan ajánlatot tett a YouTube megvételére, a kért árat azonban túlzottan magasnak ítélte.

Parsons azonban nem feltétlenül perelni szeretné a tulajdonossá lett Google-t, célja a szerzői jogok megsértésének megszüntetése leányvállalatainak tartalmai ellen.
„Szeretnénk megtartani a YouTube-on fellelhető tartalmainkat, azonban csak úgy, ha a szerzőink jogai biztosítottak” – tette hozzá.
Mindez úgy hangzik, mintha a Time Warner szeretne megegyezni a Google-al és osztozni akar a befolyt bevételeken.
Ez ugyan elhamarkodott kijelentésnek tűnhet, de láttunk már ilyet, amikor a Universal Music perrel fenyegette a MySpace-t és a YouTube-ot, hogy utóbb megállapodásra jusson velük.
A MySpace néhány nappal a Google és a YouTube közt nyélbe ütött megállapodás előtt azzal fenyegetett, hogy oldalain tiltani fogja a YouTube videókat, most azonban inkább azon munkálkodik, minél nagyobb reklámszeletet hasíthasson ki a Google birtokolta videónézőből.


forrás: hvg.hu


Mondja el véleményét!:Készül az első per a You Tube ellen - Jog

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu