Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.19. - péntek, Sára napja van.

Jog

Jövőre jön az új Btk.

2012. október 19. 05:51
Jövőre jön az új Btk.
Az új Büntető Törvénykönyv 2012. július elsején lép érvénybe, melybe számos változtatást beépítenek majd.
Az igazságügyi államtitkár szerint az új törvénykönyv egy a hagyományokat tiszteletben tartó, jól átgondolt és alaposan előkészített büntetőkódex lesz, mely figyelembe veszi a jogalkotói szempontokat.
Az áttekinthető és egységes büntetőpolitikai elvekre épülő törvénykönyv orvosolja a még hatályos 1978. évi Btk. Elmúlt évek során létrejött ellentmondásait. Az új kódex nem változtat az elmúlt években bevezetésre került szigorításokon, így megmarad a három csapás és a kiszolgáltatott emberek fokozott büntetőjogi védelme is. Új büntetőjogi formaként bevezetésre kerül az elzárás a sportrendezvény látogatásától való eltiltás és a jóvátételi munka is.

2013.-ban jön az új Btk.

Több új szankciót is tartalmazni fog a 2013-ban érvénybe lépő Btk.

A közel harminc éve érvényben lévő törvénykönyv ez idáig jó szolgálatot tett, de ideje volt azon változtatni. Többek közt azért is, mert Magyarországnak is meg kell felelni a nemzeti szerződésekben foglalt kötelezettségeinek. Több pontban is változtatás történt, így például megszűnik a kábítószer visszaélés szabályozása, de új tényállások is bekerülnek a törvénykönyvbe ilyen például a teljesség igénye nélkül az egészségügyi termék meghamisítása illetve a közfeladati helyzettel való visszaélés is.

Bővebb információ: kormany.hu

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu