H I R D E T É S
2017.07.26. - szerda, Anna, Anikó napja van.

Jog

Jövőre jön az új Btk.

Jövőre jön az új Btk.
Az új Büntető Törvénykönyv 2012. július elsején lép érvénybe, melybe számos változtatást beépítenek majd.
Az igazságügyi államtitkár szerint az új törvénykönyv egy a hagyományokat tiszteletben tartó, jól átgondolt és alaposan előkészített büntetőkódex lesz, mely figyelembe veszi a jogalkotói szempontokat.
Az áttekinthető és egységes büntetőpolitikai elvekre épülő törvénykönyv orvosolja a még hatályos 1978. évi Btk. Elmúlt évek során létrejött ellentmondásait. Az új kódex nem változtat az elmúlt években bevezetésre került szigorításokon, így megmarad a három csapás és a kiszolgáltatott emberek fokozott büntetőjogi védelme is. Új büntetőjogi formaként bevezetésre kerül az elzárás a sportrendezvény látogatásától való eltiltás és a jóvátételi munka is.

2013.-ban jön az új Btk.

Több új szankciót is tartalmazni fog a 2013-ban érvénybe lépő Btk.

A közel harminc éve érvényben lévő törvénykönyv ez idáig jó szolgálatot tett, de ideje volt azon változtatni. Többek közt azért is, mert Magyarországnak is meg kell felelni a nemzeti szerződésekben foglalt kötelezettségeinek. Több pontban is változtatás történt, így például megszűnik a kábítószer visszaélés szabályozása, de új tényállások is bekerülnek a törvénykönyvbe ilyen például a teljesség igénye nélkül az egészségügyi termék meghamisítása illetve a közfeladati helyzettel való visszaélés is.

Bővebb információ: kormany.hu

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu