Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.10. - péntek, Amália napja van.

Jog

Jogsértő Magyarország - Jog

2006. október 22. 07:26
Jogsértő Magyarország - Jog
Jog - Több új jogsértési eljárást indított az Európai Bizottság (EB) Magyarország ellen a múlt héten.

Hivatalos felszólítást intézett Budapesthez, mert az nem megfelelően ültette át a hazai jogrendbe azt az uniós irányelvet, hogy a környezetre várhatóan jelentős hatást gyakorló köz- és magánberuházások engedélyezése előtt környezetihatás-vizsgálatot kell készíteni. Az EB azt is szóvá tette, hogy nyolc másik új tagállammal egyetemben Magyarország nem teszi lehetővé, hogy területén más tagállamok polgárai is gyakorolhassák a közjegyzői tevékenységet, ami ellentétes a szabad letelepedés jogával.

Azt is kifogásolja az EB, hogy Magyarország nem vette át a foglalkoztatói nyugellátást felügyelő intézményekről szóló uniós szabályozást, még ha egyelőre nincs is nálunk ilyen típusú ellátás.

A dohánytermékek reklámozását szabályozó, 2003-ban elfogadott közösségi irányelv előírásainak megsértése miatt a júliusi után most már másodszor figyelmeztette az unió Magyarországot. A magyar reklámtörvény szerint ugyanis a gazdasági miniszter "világszintű motorsportrendezvény vonatkozásában" - ilyen a Forma-1-es futam - felmentést adhat a dohányreklámozás tilalma alól, noha az EU-direktíva semmiféle kivételt nem tesz lehetővé.

Ha Budapest nem tudja meggyőzni Brüsszelt arról, hogy nem áll fenn jogsértés, az EB az ügyet az Európai Bíróság elé viheti.

forrás: hvg.hu

Mondja el véleményét a jog fórumon!: Jogsértő Magyarország - Jog

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu