Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.14. - szombat, Szilárda napja van.

Jog

Jogsértést követtek el a betelefonálós műsorok

2011. október 07. 10:37
Jogsértést követtek el a betelefonálós műsorok
Tiltott szerencsejáték szervezésének minősülnek a televíziós betelefonálós műsorok - ezt állapította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálata. A hatóság 27 millió forintos bírságot szabott ki az érintett műsorokra.
A hivatal közleménye szerint a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény egyértelműen fogalmaz, miszerint szerencsejátéknak minősül minden olyan játék, amelyben a játékos tétet fizet, a nyerés és vesztés pedig nagyrészt a véletlentől függ. A szerencsejáték szervező tevékenységekhez továbbá az adóhatóság engedélye szükséges, ezért minden olyan játék, melyet engedély nélkül szerveztek, tiltottnak minősül.

jog2.jpg

Csaknem 30 millióra bírságolták a műsorokat

A NAV szerint a betelefonálós műsorokban a játékos az emelt díjas hívással vagy SMS-sel fizeti meg a tétet, a nyereményért viszont leginkább a véletlen folytán juthatott a játékos, ugyanis nem mindenki került adásba, aki "befizette a tétet". Ezek alapján az ilyen műsorok szerencsejátéknak minősülnek, engedélyt viszont nem kaptak a hatóságtól. A húsznál is több műsorszolgáltatóra kiszabott bírság összege 27 millió forint.

Az elmúlt két évben 23 esetben született a betelefonálós műsorokat elmarasztaló bírósági döntés. A tiltott szerencsejátékokkal kapcsolatos jogsértések felderítésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal továbbra is kiemelt figyelmet fordít.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu