Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.28. - kedd, Levente, Irén napja van.

Jog

Joghallgatók értek el első helyezést tekintélyes nemzetközi versenyen

2019. április 08. 10:04
Joghallgatók értek el első helyezést tekintélyes nemzetközi versenyen

joghallgatók tekintélyes Jessup nemzetközi versenyében ért el első helyezést az Eötvös Loránd Tudományegyetem joghallgatóinak csapata. 

"Az Eötvös Loránd Egyetem 2019 világbajnoka" - tette közzé honlapján gratulációját a jogászversenyt rendező szervezet, a nemzetközi joghallgatók szövetsége. Az 1960 óta minden évben Washingtonban megrendezett Philip C. Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédverseny a világban a nemzetközi jogot hallgató diákok számára a legnagyobb múltú és legnagyobb szabású nemzetközi megmérettetés. A versenyben a magyar egyetemisták száz ország több mint 680 egyetemének diákjai között voltak a legjobbak, olyan tekintélyes egyetemek hallgatót utasítva maguk mögé, mint az amerikai Yale és Berkeley, vagy a londoni King's College.

 

Joghallgatók értek el első helyezést tekintélyes nemzetközi versenyen

Az ELTE joghallgató csapata nyerte a Jessup nemzetközi versenyt

 

A 20. század amerikai diplomatájáról és jogászáról, Philip C. Jessupról elnevezett versenyben a diákoknak nemzetközi bíróság előtt zajló per szimulációja során kell perbeszédet mondaniuk ügyvédként, mind a felperesi, mind az alperesi oldalon. De nem "csak" perbeszédet prezentálnak, hanem előtte kutatómunkáról számolnak be, beadványokat terjesztenek elő, írásbeli és szóbeli vázlatot készítenek a perbeszédekről, emlékeztetőket írnak. Vagyis írásban és szóban egyaránt megméretik magukat, a végeredmény pedig a képzeletbeli per több szakaszában végzett munka eredménye. A magyar diákcsapatot Kajtár Gábor, az ELTE nemzetközi jogi tanszékének adjunktusa készítette fel.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu