Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Jog

Jogellenes az autóba tankolt tüzelőolaj

Jogellenes az autóba tankolt tüzelőolaj
Akár az autóját is elkobozhatják annak, aki tüzelőolajjal üzemelteti gépkocsiját - áll a Magyar Ásványolaj Szövetség közleményében. A szervezet szerint akkor is jogsértő a cselekmény, ha nem Magyarországon vásárolt energiahordozóról van szó.
A hazai üzemanyagárak emelkedése miatt sokan alternatív megoldásokat keresnek, az utóbbi hetekre pedig kifejezetten jellemző volt, hogy Ausztriából hoznak be nagy mennyiségű tüzelőolajat a magyar autósok. A gázolaj összetételéhez hasonló, ám pirosra festett anyag folyékony tüzelőanyagnak minősül, mely semmilyen formában, tehát sem kannában, sem pedig üzemanyagtankban nem hozható be Magyarországra. A jogszabályok egyébként Ausztriában is tiltják a tüzelőolaj üzemanyagként való felhasználását, s ott is, akárcsak nálunk, jelentős bírságokra számíthat, sőt, akár autóját is elkobozhatják annak, aki mégis olajat tölt az autója üzemanyag-tartályába.

jog2.jpg

Sem üzemanyagtankban, sem kannában nem lehet az országba hozni a tüzelőolajat

A Magyar Ásványolaj Szövetség szerint az előírások szerint a tüzelőolajba annyi színezőanyagot kell keverni, hogy a gázolaj többszöri rátankolása után is egyértelműen kimutatható legyen. Magyarországon 15 éve nem árusítanak tüzelőolajat a benzinkutakon, mivel ez a fajta megoldás az akkori költségvetésben milliárdos károkat okozott.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu