Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

Ingyenesen utazhatnak a 14 éven aluli diákok a BKK járatain

2021. September 03. 19:24
Ingyenesen utazhatnak a 14 éven aluli diákok a BKK járatain

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát, hogy a 14 éven aluli érvényes magyar diákigazolvánnyal rendelkezők számára szeptember 2-tól ingyenessé tegyék a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Járatain való utazást. A rendelet nem terjed ki a MÁV-Start és a Volánbusz járataira.

A rendelet értelmében a 14. életévüket be nem töltött, érvényes magyar diákigazolvánnyal rendelkező diákok a tanév utolsó napjéig (augusztus 31-ig) ingyenesen utazhatnak a BKK járatain egészen addig, amíg be nem töltik a korhatárt.

 

A BKK járatain a 14 éven aluliak ingyen utazhatnak

 

Ez azt jelenti, ha a gyermek 2007. szeptember és 2008. augusztus 31 között született, akkor 2022. augusztus 31-ig utazhat ingyenesen a járatokon.

 

A vonatközlekedésre vonatkozóan, csak azokon a járatokon utazhatnak ingyen a diákok, melyeken a Budapest-bérletek is érvényesek: a BKK járatokon, a környéki buszok és HÉV-ek fővárosi szakaszain.

 

Az ingyenesség nem vonatkozik a MÁV-Start és a Volánbusz járataira, ami annyit jelent, ha valaki a főváros agglomerációjából utazik Budapestre, akkor a teljes szakaszra meg kell váltania a jegyet és Budapest közigazgatási határán belül sem utazhat ingyen, akkor sem, ha 14 éven aluli.

 

Az ingyenes utazásra való jogosultságot érvényes magyar diákigazolvánnyal, vagy a kormányrendeletben meghatározott diákigazolványt helyettesítő igazolással (melyen szerepelnie kell a dátumnak) tudja a tanuló igazolni. A jogosultságot a BKK jegyellenőrök és a első ajtós felszállásnál a járművezetők is ellenőrizhetik.

 

Minden további információ megtalálható a BKK bkk.hu/14evalatt oldalon.

 

BG

Forrás: MTI, BKK

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu