Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Jog

Ingyenesen böngészhető internetes jogszabálytár nyílt

2012. július 12. 14:14
Ingyenesen böngészhető internetes jogszabálytár nyílt
Új, egyszerűen használható és ingyenes felület áll rendelkezésére a magyar jogszabályok iránt érdeklődőknek. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a napokban indította el a Nemzeti Jogszabálytár névre keresztelt portált.
A Nemzeti Jogszabálytárban centralizált módon nyílik lehetőség a keresésre az éppen hatályban lévő jogszabályok között. Emellett akár 5 évre visszamenőleg is lehet kutakodni, valamint a már kihirdetett, de még nem hatályos jogszabályok is megtalálhatóak az adatbázisban. A látogatók kategória szerint szűrhetik az úgynevezett "Közismert jogszabályokat", ilyen kategória például a KRESZ, az ÁFA vagy a PTK. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által indított weboldalon külön kereshetőek az aktuális napon hatályukat vesztő és éppen hatályba lépő jogszabályok is, a tervek szerint pedig a jövőben a nemzetközi szerződések egységes szövegei is felkerülnek az oldalra.

Nemzeti Jogszabálytár

A Nemzeti Jogszabálytár a jogszabályok közötti egyszerű keresést teszi lehetővé

Az ügyintézés megkönnyítését nem kizárólag a Nemzeti Jogszabálytár segítheti online módon, hiszen nemrég a hatósági ügyekben eljárókat és ügyfeleket segítette a kormány a www.ket.kormany.hu weboldal elindításával. Ez utóbbi ügyfélbarát megoldásokkal járul hozzá a sikeres ügyintézésekhez, legyen szó akár okmányirodai, földhivatali vagy építési ügyekről.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu