Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.20. - szombat, Sebestyén napja van.

Jog

Ingyenes jogszabály-gyűjtemény az interneten

2013. július 24. 19:28
Ingyenes jogszabály-gyűjtemény az interneten
A kormány tavaly januártól az érdeklődők számára az interneten elérhető a Nemzeti Jogszabálytár.
2012. január óta az interneten is elérhető a Nemzeti Jogszabály a www.njt.hu weboldalon, ahol minden érdeklődő számára elérhető és részletes formában található a jogszabályok összessége. Az előző évhez képest 2,7-szer többen keresték az oldalt és a jogszabálytár letöltése 16-szorosára nőtt. A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, Rétvári Bence kihangsúlyozta - "a Nemzeti Jogszabálytár létrehozásával a kormány két évtizedes mulasztást pótolt".
Fazekas Sándor beszéde az új földtörvényről ( Videó forrása: www.youtube.com )

Az államtitkár azt is megemlítette, hogy ezzel a jogszabálytárral végre ingyen megnézhetik és le is tölthetik az emberek a jogszabályokat, amik eddig sok pénzbe kerültek. Az oldal magyar tulajdonban van, amihez képest az előző letöltő oldalak külföldi tulajdonban voltak. Az elsődleges célközönség , akiket megcéloztak ezzel, a lakosság és a vállalkozások. Azzal, hogy mindenki számára elérhető a jogszabálytár, a közigazgatásban is jelentős költségcsökkentést értek el.

Rétvári Bence államtitkár szerint jó döntés volt a jogszabálytár elérhetősége online
Rétvári Bence államtitkár a Nemzeti Jogszabálytár előnyeiről beszélt

Ez abból adódik, hogy az állam már nem szorul külső cégek segítségére a jogszabályokkal kapcsolatban, hanem ők is le tudják tölteni az adott weboldalról. Rétvári Bence elmondta, hogy nem csak a jogszabálytár weboldaláról, hanem a kormányzati portálokról és a www.kormany.hu weboldalról is elérhető a Nemzeti Jogszabálytár.

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu