Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.19. - péntek, Sára napja van.

Jog

Ingyenes jogsegély az Észak-alföldi régióban: JOGPONT + Mini

2013. július 22. 16:54
Ingyenes jogsegély az Észak-alföldi régióban: JOGPONT + Mini
Még közelebb került a lakossághoz az ingyenes jogsegély: az Észak-alföldi JOGPONT + Mini Hálózat irodáit (közismert nevén „Jogpont Plusz Mini" vagy „Jogpont Mini") Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a munkavállalók, a munkaadók és a lakossági érdeklődők is egyaránt felkereshetik, hogy térítésmentesen kapjanak hatékony segítséget a hétköznapi ügyes-bajos dolgok jogi útvesztőiben.
Az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) koordinálásában Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vehető igénybe az ingyenes jogi tanácsadás. A gyakorlott ügyvédek közreműködésével működő szolgáltatás az Észak-alföldi régió három megyéjének 23, jellemzően tízezer főnél kisebb lélekszámú településén bárki számára hozzáférhető - személyesen, telefonon, postai úton, valamint e-mailen és online a www.jogpontplusz.hu honlapon keresztül is. Természetesen a nagyobb települések lakói és vállalkozói számára is elérhetőek az ingyenes jogi szolgáltatások, hiszen őket az Észak-alföldi JOGPONT + (Jogpont Plusz) várja mintegy 31 helyszínen.

A már korábban nagy sikerrel útjára indított JOGPONT + és a 2013 júniusában megnyitott JOGPONT + Mini irodák együtt így már 54 településen szolgálják a régióban az állampolgárok tájékoztatását és jogtudatosságuk növelését, különösen a munkajog, a családjog, a társadalombiztosítási és közigazgatási jog, a társasági jog, cégjog, valamint - kizárólag magánszemélyeknek - a pénzügy és adótanácsadás területén. Érdemes élni a lehetőséggel, mivel az ingyenes jogsegély igénybevételével esetenként hosszantartó és költséges bírósági eljárásokat előzhetünk meg.

 

JOGPONT MINI - A pontos válasz

A helyi irodákban az ügyvédek egyedi, komplex szaktanácsot adnak a személyesen érdeklődő ügyfeleknek, azonban a vonalas telefonról (adott időszakban) ingyen hívható jogsegélyszolgálat is elérhető, hasonlóan a postai, e-mailes és az internetes online tanácsadáshoz. A jogi tanácsadás elsőrendű célcsoportjába különösen a munkavállalók, álláskeresők, fiatalok és 50 év felettiek, a vállalkozók és vállalkozni szándékozók tartoznak. Az integrált és ingyenes jogi szolgáltatás 2014 végéig működik, melyet bárki - vállalkozók és alkalmazottak, illetve a lakosság is - igénybe vehet.

 

A munkaadói oldalt képviselő IPOSZ a TÁMOP-2.5.3.B-12/1-2012-0005 - „Észak-alföldi Jogpont + Mini" című projekt keretében hozta létre, illetve fejlesztette tovább az ingyenes jogsegély-hálózatot konzorciumi együttműködésben a munkavállalókat képviselő LIGA Szakszervezetekkel. Régiók és megyék szerinti bontásban a Jogpont + Mini és Jogpont + szolgáltatással kapcsolatban bővebb információ a www.jogpontplusz.hu holnapon található, illetve az Észak-alföldi Jogpont + Mini megtalálható a Facebook-on is.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

info-uszt-logo-big-p368-kicsi_20130807165322_9.jpg info-blokk2_20130807165405_34.jpg

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu