Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

Ingyenes internet: bővült a jogosultak köre

2021. March 10. 17:24
Ingyenes internet: bővült a jogosultak köre

A magyarországi mobilszolgáltatók a veszélyhelyzetre és a távoktatásra való tekintettel továbbra is ingyenes internetet biztosítanak az arra jogosultak részére. Szolgáltatónként van eltérés abban, mivel támogatják az iskolásokat, de egységesen biztosítják a jogosultaknak az ingyenes hozzáférést. Mivel a jogosultak köre márciusban kiegészült az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményekben tanuló diákokkal és pedagógusokkal, most még többen igényelhetik a szolgáltatást.  

Tavaly tavasz óta még mindig élhetnek jogukkal a távoktatásban résztvevő gyerekek és tanárok: ingyenes internettel tanulhatnak otthonukban. Néhány szolgáltatónál igényelni kell, de van, ahol automatikusan jár az ügyfeleknek. Az általános iskolások és pedagógusaik is élhetnek a lehetőséggel, az ingyenes vezetékes internetszolgáltatásra jogosultak köre ugyanis bővült a márciusi szigorításokkal párhuzamosan.  

 

Az index.hu értesülései szerint a DIGI szolgáltatónál az idei március hónapban kiállított számlán tüntetik fel majd a kedvezményt, ami a 2021. áprilisi havidíjakat tartalmazza. Aki eddig igénybe vette, annak automatikusan jár, aki most csatlakozik, a DIGI honlapján adhatja le igényét. 

 

Tanulás otthon

 

A Telenornál a főbb oktatási felületek ingyenesen elérhetőek, a díjmentes hozzáférés automatikusan jár márciusban is, nincs szükség igénylésre.  

 

A Vodafone-nál március 26-ig igényelhető az ingyenes otthoni internet-hozzáférés a diákok és pedagógusok számára. Az oktatási felületek náluk is díjmentesen érhetőek el. 

 

Telekomnál bejelentést követően márciusban ingyenes internetszolgáltatás igényelhető, amely helyhez kötött. Mindezt az erre jogosultaknak tudják biztosítani. Az újonnan regisztrálóknak van csak dolguk, március 10-26 közt tudnak regisztrálni a társaság oldalán, a kedvezmény 30 napig szól. 

 

 

M. A. 

Forrás:index.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu