Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Jog

Határozott fogyasztóvédelmi fellépés a csalókkal szemben

2021. February 05. 11:05
Határozott fogyasztóvédelmi fellépés a csalókkal szemben

Nem érdemes bedőlni a kétes eredetű termékeket forgalmazó cégeknek: a fogyasztóvédelem rengeteg olyan vállalkozással szemben intézkedett, amelyek valamilyen módon a koronavírus-járványon akartak meggazdagodni, átverve ügyfeleiket.

Eredményesnek ítéli a fogyasztóvédelem a járványhelyzetben nyerészkedőkkel szembeni fellépését. Közleményükben kitérnek rá, hogy milyen esetekben intézkedtek már, védve ezzel a fogyasztók érdekeit és jogait.  

 

Egy magánvállalkozás vakcina előregisztrációs lehetőséget hirdetett személyenként ötezer forint ellenében, de a hatóság sikeresen intézkedett. A cég önmagát Nemzetközi Oltóközpontként mutatta be, ezért a fogyasztóvédelem hatósági eljárást indított ellenük, az eddig beszedett összegeket visszafizettetik. 

 

Megfelelő védőmaszk

 

Egy másik esetben légáteresztő “antimaszkot” forgalmazott egy vállalat webshopjában, de a hatósági fellépés után a megtévesztő termék kikerült a forgalmazó repertoárjából, a teljes honlapjukat elérhetetlenné tette a fogyasztóvédelem. A terméket alkalmatlannak ítélték a járványügyi védekezésre. 

 

A termék forgalmazója és viselői az előírások tudatos megkerülésével akár másokat is veszélybe sodorhattak volna - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A fogyasztóvédelem e kirívó esetek mellett többmillió kétes eredetű védőeszközt állított meg a vámhatáron, és a jövőben is aktív intézkedéseket terveznek.

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu