Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

Handó Tünde erősítené a bíróságok és az Alkotmánybíróság közötti bizalmat

2019. October 29. 17:32
Handó Tünde erősítené a bíróságok és az Alkotmánybíróság közötti bizalmat

Alkotmánybíróként Handó Tünde azon dolgozna, hogy erősödjön a rendes bíróságok és az Alkotmánybíróság egymás iránti bizalma, megértése, mert szerinte ahhoz, hogy jogbiztonság, joguralom lehessen, ez a fajta kiegyensúlyozottság minden jogkereső számára fontos lehet.

Handó Tünde erről alkotmánybíró-jelöltként beszélt az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke meghallgatásán megtisztelőnek nevezte alkotmánybírói jelölését. Azt mondta, azért választotta a bírói hivatást, mert "egy bírónak csak két főnöke van, a törvény és a lelkiismeret", és ez az ars poetica határozta meg eddig is a munkáját.

 

Handó Tünde erősítené a bíróságok és az Alkotmánybíróság közötti bizalmat

 

Emlékeztetett: bíróként két alkalommal is az Alkotmánybírósághoz fordult - egy kormányrendelet és egy jogegységi határozat miatt -, és mindkét esetben sikerrel terjesztette be a beadványokat. Közölte: bíróként folyamatosan figyelemmel kísérte az Alkotmánybíróság munkáját, határozatait. Az igazságügyi bizottság a kormánypárti képviselők 8 igen szavazatával, a Jobbik és a DK képviselőjének ellenszavazatával támogatta Handó Tünde alkotmánybíróvá történő kinevezését.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu