Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.28. - kedd, Levente, Irén napja van.

Jog

Handó: a bíróságoknak el kell nyernie a közösség bizalmát

2018. szeptember 26. 15:23
Handó: a bíróságoknak el kell nyernie a közösség bizalmát

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke arról beszélt, hogy a bíróságoknak úgy kell ítélkezniük, hogy elnyerjék annak a közösségnek a bizalmát, ahol működnek, ehhez felkészültségre, tisztességre és felelősségvállalásra van szükség.

Handó Tünde a Kaposvári Törvényszék Elfeledett somogyi bíróságok című bíróságtörténeti napján a felelősségvállalásról szólva megjegyezte: "a hibáinkkal nehéz szembesülnünk, de a hibáktól nem szabad megijedni, azok segítenek hozzá, hogy egyre jobban végezzük a munkánkat". Amikor úgy érezzük, méltatlan támadások érik a bíróságokat, a köztisztviselőket, erőt ad, ha tudjuk, mindig a lehető legtisztességesebben akarunk eljárni, és ez előbb-utóbb elismerésre, méltatásra talál - tette hozzá.

 

Handó: a bíróságoknak el kell nyernie a közösség bizalmát

Négy, gazdasági megfontolásból megszüntetett bíróságra emlékeztek Kaposváron

 

Hajnal Éva, a Kaposvári Törvényszék elnöke azt közölte: a törvényszék a bíróságtörténeti nappal, az ahhoz kapcsolódó előadásokkal és a bíróságépületében nyílt kiállítással a 20. század második felében megszüntetett Csurgói, Tabi, Lengyeltóti és Igali Járásbíróság, valamint egykori dolgozói előtt tiszteleg. A négy, gazdasági megfontolásból megszüntetett bíróság bírái nehéz körülmények között tisztességes, becsületes munkát végeztek, amelyért nem feltétlenül kapták meg mindig az ezért járó megbecsülést és tiszteletet. "Megérdemlik, hogy legalább a kollégáik megemlékezzenek róluk" - hangoztatta Szabó Károly, a Siófoki Járásbíróság bírája.

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu