Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Jog

Folyamatos az egyeztetés az Unióval a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban

2013. January 25. 13:17
Folyamatos az egyeztetés az Unióval a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban
Bár vannak viták mégis folyamatos az egyeztetés az Európai Unió és Magyarország között a bírói nyugdíjazással kapcsolatban.
A parlamentnek decemberben benyújtott törvényjavaslat szerint a bírák nyugdíj korhatára 65 évre módosul, ezen felül választási lehetőséget biztosít a 62 évre leszállított nyugdíj korhatár miatt elküldött bírák számára. A több mint kétszáz elküldött bíró választhat a kártalanítás, a rendelkezési állományba kerülés és az ismételt bírói munkába állás között.

Folyamatos az egyeztetés a kormány és az Európai Unió között
Jó a kapcsolat az Európai  Bizottság és Magyaroroszág között


A törvényjavaslattal kapcsolatban folyamatosan folynak az egyezségek az Európai bizottsággal, így vélhetően egy olyan szabályozás születik, mely mindenki számára elfogadható. Az Európai bizottság és a kormány közötti kapcsolat jónak mondható és bár vannak viták az nem megy a kapcsolat rovására.
A bírósági szervezeti törvény részleteivel kapcsolatban a kormány az Alkotmány bírósághoz fordult annak érdekében, hogy a Velencei Bizottsággal folyatott viták megoldódjanak. Ezt a megoldást a bizottság is elfogadta, így jelenleg a magyar Alkotmány bíróság döntését várják. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy nem tudják elfogadni az európai emberi jogi bíróság önkényuralmi jelképek viselésével kapcsolatos döntését, hiszen az ellentétes a magyar Alkotmány bíróság álláspontjával.

További részletek: kormany.hu

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu