Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Jog

Év végéig eldől az életfogytiglani büntetés kérdése

2014. június 11. 11:01
Év végéig eldől az életfogytiglani büntetés kérdése

Az év végéig meghozza döntését a kormány az életfogytiglani büntetéssel kapcsolatban - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter.

A tárcavezető többek között arról is beszámolt az M1 műsorában, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága rendelkezik joggyakorlattal, de szerinte egyoldalúan döntött. Figyelembe kellett volna ugyanis venni, hogy a kegyelmezési rendszer mellett keményebb büntetőpolitika is megjelenik. Szerinte ezt a kettőt kellett volna összehasonlítani és úgy meghozni az ítéletet.

 

 

Meghozta döntését Strasbourg Magyar László ügyében

 

 

Az Emberi Jogok Európai Bírósága május 20-án tette közzé azt az ítéletet, amely elmarasztalja hazánkat a felülvizsgálati lehetőségét kizáró életfogytiglani szabadságvesztés miatt. A bíróság Magyar László ügyében, akit emberölésért, illetve rablásért ítéltek el, megállapította, hogy a későbbi szabadlábra helyezést kizáró döntés megalázónak minősül. Ezzel pedig sérti az emberi jogokat. Trócsányi László a Lényeg című műsorban elmondta, hogy megfogják tartani a tényleges életfogytiglani büntetést. Jelenleg azonban nem ez a legfontosabb kérdés, hanem a reklámadó bevezetése.

 

 

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu