Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Jog

Elfogadták a Nemzeti Várprogramot

2015. július 01. 13:40
Elfogadták a Nemzeti Várprogramot

A Nemzeti Várprogram keretén belül az egész országban 31 vár teljesen és részletesen újulhat meg a kormány törvény elfogadásának köszönhetően.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a tegnapi napon jelentette be, hogy elfogadták a Nemzeti Várprogramot. Összesen 25 milliárd forint áll a rendelkezésre a várak felújítására. A program legfőbb célja, hogy fejlesszék az állami tulajdonú műemléki állományt, illetve a természeti és kulturális örökség részét. Az államtitkár elmondta, hogy fontos ez a program, hiszen a műemlékállomány azon részéhez nyúlunk hozzá, amelyhez hasonló program még nem volt. A programnak köszönhetően összesen 31 kulturális és természeti örökség helyszíne újulhat meg. Mindezen kívül 17 komplex fejlesztés valósul meg.

 

Egri vár

A  Nemzeti Várprogram keretén belül több vár is felújításra kerül

 

A Várprogram a tervek szerint jövőre kezdődik majd és olyan várakat foglal magába többek között, mint a sümegi, az egri, a diósgyőri vagy a kisvárdai. A felújítások több ütemben zajlanak, és olyan 2018-ban megújulhat többek között Nógrádban, Sirokban, Esztergomban, Sárváron is a vár.

 

N.O.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu