Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Jog

Dohányzási törvények szigorítását vezetik be!

2014. február 28. 11:34
Dohányzási törvények szigorítását vezetik be!

2014. március 1-től szigorítják a dohányosok ellen meghozott törvényeket és kedvezőbb lehetőségei lesznek a nem dohányosoknak.

A dohányzásra kijelölt helyeken és a dohányozni tilos helyeken 2014. március 1-ig kell a figyelmeztető táblákat kihelyezni a jogszabályban foglalt szabályok értelmében. A figyelmeztető tábláknak egységesnek kell lennie, figyelemfelkeltőnek és érthetőnek, hogy mindenki számára világos legyen. Fontos, hogy a táblák felirata magyar nyelv mellett másik három nyelven - angolul, németül és oroszul - is szerepeljen. A járási és kerületi kormányhivatalok népegészségügyi intézetei fogják ellenőrizni a táblák kihelyezése után, hogy a tilalmat ki tartja be és ki szegi meg a nemdohányosok védelme érdekében. A dohányosok figyelmét szolgálja a táblán lévő telefonszám és webcím is, amely segítségével bárki kérhet, hogy a dohányzás abahagyása könnyebb legyen.

                                                     

                                      A dohányosoknak be kell tartani a szabályokat! ( Videó forrása: www.youtube.com )

A kihelyezendő tábláknak minimum A4-es méretűnek kell lennie, valamint ahol a tűzvédelmi szempontokból nem biztosított a dohányzás engedélyezése, ott tiltó táblával vagy piktogrammal kell jelezni ezt a társadalom felé. A táblák kihelyezése után a hivatalok megkérnek mindenkit, hogy tartsák be a nem dohányosok védelmére szóló törvényeket, hiszen március 1-től fokozott és folyamatos ellenőrzések várhatóak az ország egész területén.

G.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu