Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Jog

Csökkent az áfa, nőtt a sertéshús utáni igény

2016. január 13. 12:38
Csökkent az áfa, nőtt a sertéshús utáni igény

Jó döntés volt, hogy a sertés tőkehús áfáját lecsökkentették 27-ről 5 százalékra – mondta Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter a vecsési sajtótájékoztatón.

Beszédében elmondta, hogy a törvénymódosításnak köszönhetően mostanra több termék ára is ezer forint alá esett. Hozzátette, hogy a kormány céljai közé tartozik, hogy ilyen módon is segítse a családokat, kifehérítse az áfacsalásokat, valamint ösztönözze a hazai sertéstenyésztést. Fazekas Sándor kiemelte, hogy 2016. az adócsökkentések éve.

 

Csökkent az áfa, nőtt a sertéshús utáni igény

 

Mint mondta, a magyar reformok működnek és a gazdaság lehetővé teszi az adók csökkentését. A miniszter reméli, hogy a jövőben továbbra is tartósan alacsonyak maradnak az árak. Hozzátette, hogy a sertéshús piacon körülbelül 10-15 százalékos forgalombővülésben bízik. A kormány rendeletének köszönhetően egyébként kedvezőbb áron vásárolható meg többek között a kicsontozott comb, lapocka, a csontos és a csont nélküli tarja és a karaj is. A belsőségre, feldolgozott húsfélékre azonban nem terjed ki az áfacsökkentés.

 

 

képforrás:kormany.hu

N.O.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu