Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

Bővítették a munkahelyteremtési programot

2021. October 29. 09:00
Bővítették a munkahelyteremtési programot

A kormány 2021.november 01-től újabb elemmel bővítette a szakképzettséggel rendelkező 30 év alattiak elhelyezkedéséhez nyújtott állami támogatást.

A 2021. november 01-től igényelhető támogatás 3 hónapig fedezi a fiatalok munkatapasztalat szerzését, majd következő lépésként a Vállalkozások munkaerő támogatása keretében további 6 hónapra 600 ezer forintot kaphatnak. Így összesen 9 hónapig állami támogatással fedezhetik a cégek a 30 év alatti szakképzett munkaerő foglalkoztatását.

 

Összesen 9 hónapig támogatják a fiatalok munkaszerzésének támogatását 

A munkáltatóknak vállalniuk kell, hogy a legalább napi 4 órában vagy teljes munkaidőben adnak munkát a 2011 óta iskolarendszerben vagy felnőttképzésben szakképesítést, vagy felsőfokú végzettséget szerzett fiatalokat.

 

A vállalat teljes munkaerőállományát figyelembe véve 10 fő munkavállalóig 2 főt fiatalt, 10 fő felett pedig az összlétszám maximum 30 százaléka után lehet kifizetni a 3 hónapig járó munkatapasztalat-szerzési támogatást. A támogatási összeg teljes munkaidős foglalkoztatás esetén a garantált bérminimum duplájának megfelelően, maximum 438 ezer forint lehet. Amikor letelik a 90 nap, a Vállalkozások munkaerő támogatásának részeként további 6 hónapra, 600 ezer forinthoz juthatnak azzal a feltétellel, hogy a foglalkoztatott személy munkabére megegyezik a korábbi időszakban adottal.

 

A támogatást az álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes foglalkoztatási hivatalhoz lehet benyújtani 2021.november 01-től. Részleteket a www.munka.hu oldalon lehet találni.

 

BG

Forrás: Adó.hu, MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu