Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Jog

Béren kívüli juttatás: iskolakezdési támogatás

2017. August 31. 08:52
Béren kívüli juttatás: iskolakezdési támogatás

A nyár végén a szülőknek terjedelmes anyagi költségekkel kell szembenézniük, az iskolakezdés megterhelő lehet anyagilag, főként ha több gyermek is él a csalában. A béren kívüli jutattásoknak egy része iskolakezdési támogatás, melynek komoly szabályai vannak.

 

Az iskolakezdési támogatás részletszabályait a személyi jövedelem adóról szóló törvény tartalmazza, amelyek idén január 1-től részben módosultak. Változatlan, hogy alsó- és a középiskolai tanulmányokat folytató gyermek után igényelheti a szülő, az édesapa és édesanya is jogosult a családi pótlékra. Korábban az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatásként volt adható, ám jelenelg a cafeteria keretein belül adható.

 

A béren kívüli jutattásoknak egy része iskolakezdési támogatás

A béren kívüli jutattásoknak egy része iskolakezdési támogatás, amelyek meghatározott célokra használhatók fel

 

Ebből következik, hogy a munkáltató egyáltalán nem köteles ezt a juttatást adni a munkavállaló javára. A juttatást a tanévkezdést megelőző 60. naptól adható és az év végéig használható fel. Az utalvány továbbra is meghatározott célokra használható fel, így tankönyvre, taneszközre, gyermekruházat vásárlásra. Ez nagyban megkönnyíthető az iskolakezdést, így érdemes utána nézni, hogy a munkáltatója nyújt-e ilyen cafetéria juttatást vagy sem.

 

/T.D.

D.A.S. Jogszervíz
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu