Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Jog

Az Országgyűlés előtt a pedagógus béremelés

Az Országgyűlés előtt a pedagógus béremelés
Augusztus 21-én szerdán a Kormány benyújtotta a kérelmet a pedagógus béremelésről az Országgyűlés felé. Hamarosan kiderül, elfogadják-e a béremelést.
Augusztus 26-27-én kiderül egy rendkívüli ülés keretén belül, hogy elfogadja-e a Kormány által benyújtott határozatot az Országgyűlés, mely a pedagógusok béremelésével kapcsolatos. A kérelmet a rendhagyó ülés megtartásáról Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyújtotta be a Kormány nevében augusztus 21-én. A határozatot Balog Zoltán nemzetierőforrás-miniszter terjesztette ki.

Az Országgyűlés előtt a pedagógusok béremelése ( Videó forrása: www.youtube.com )

A kérelemben a béremelést kiterjeszti a pedagógiai szakértő és előadó foglalkozásra, valamint a gyámügyi intézményekben ellátott pedagógiai munkakörökre. A béremelés 2015-től már azokra az alkalmazottakra is érvényes lesz, akik pedagógiai végzettséggel rendelkeznek, de nevelő- és oktatómunkát végeznek. Mivel kiterjesztették a béremelés korlátait, így a határozatban szereplő emelés 60%-át fogják idén megkapni a dolgozók, 2014-től pedig évenként ezt az összeget 10%-kal emelik.

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu