Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Jog

Az Európai Bizottság próbálja ösztönözni az áfacsalások csökkenését!

2014. február 16. 13:47
Az Európai Bizottság próbálja ösztönözni az áfacsalások csökkenését!

Az Európai Bizottság együttműködési nyilatkozatot szeretne kötni az Európán kívüli országokkal azért, hogy csökkenthessék az adócsalást.

A tagállamokhoz felhatalmazásért fordult az Európai Bizottság, hogy Oroszországgal és Norvégiával együttműködést tudjon kötni. A cél az, hogy kölcsönös együttműködési megállapodást tudjanak kötni Oslóval és Moszkvával annak érdekében, hogy sikerüljön csökkenteni a határon átnyúló adócsalást. Ha ez megvalósulna, akkor minden érintett ország megkapná a neki járó adóbevételt. Szeretnék elérni, hogy hasonló információcsere alakuljon ki minden ország között, mint amilyen az Európai Uniós tagállamok között jelenleg is megvan. A közleményben leírtak alapján az együttműködési megállapodást Norvégiával, Oroszországgal, Kanadával, Törökországgal és Kínával szeretnék megkötni.


Európai Bizottság, adócsalás, megállapodás
 Az Európai Bizottság harcol az adócsalás csökkentése érdekében


Oslo és Moszkva már eggyel megelőzi a többi fővárost, hiszen ők ketten már visszajelezték az Európai Bizottság felé, hogy készen állnak az együttműködési megállapodásra. Erre azért van nagy szükség, mert az említett országok nagyon sok pénztől esnek el az adócsalás miatt. 2013. szeptemberében nyilvánosságra hoztak több forrást, amiben olvasható, hogy az EU tagállamokban összesen 193 milliárd euró árbevétel hiányban szenvedtek. A rengeteg pénztől való elesésnek több oka is lehet, de jelentős többségét az adócsalás teszi ki. Az Európai Bizottság litván tagja, Algirdas Semetat úgy fogalmazott: "A csalók kijátsszák a különböző országok eltérő szabályozásait valamint azt, hogy a két ország között nincs adatcsere, nem érnek össze a szálak. Az EU-nak szorosan együtt kell működnie nemzetközi partnereivel, ha sikeresen akar fellépni az áfacsalás ellen."

G.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu