Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Jog

Alkotmányos a plakáttörvény

2017. June 26. 13:51
Alkotmányos a plakáttörvény

Az úgynevezett plakáttörvény esetében az elfogadott szabályozás alkotmányos, mivel a szigorítás nem csak pártokra vonatkozik - közölte Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

 

 

Szánthó Miklós elmondta, hogy az lett volna "előremutató megoldás", amit a kormánypártok először benyújtottak, ám a javaslat nem kapott kétharmados támogatást az Országgyűlésben. Az igazgató hangsúlyozta, hogy szerinte alkotmányos az elfogadott szabályozás, az, hogy a településkép-védelmi törvénybe kerülnek be a plakátok kihelyezésére vonatkozó korlátozó rendelkezések. Az ellenzéki pártok ennek jogszerűségét kérdőjelezték meg.

 

Alkotmányos a plakáttörvény

Az Országgyűlés rendkívüli ülésen szigorította a politikai reklámok kihelyezését

 

 

Szánthó Miklós kifejtette, hogy a szigorítás érinti a pártplakátolsát is, ugyanakkor minden, költségvetési pénzben részesülő jogi személyre vonatkozik, azaz "messze nem csak pártokra vagy pártalapítványokra", ezért "nem kell érvényesülnie annak" az alkotmányos szabálynak, hogy a pártok működéséről szóló szabályokat sarkalatos törvényben kell elhelyezni. Az Országgyűlés a településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította a politikai reklámok kihelyezését.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu