Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.10. - péntek, Amália napja van.

Jog

Adóigazolás - a költségmentesség engedélyezésének alapjául szolgáló körülmények igazolásáról - Jog

2006. szeptember 21. 06:08
Adóigazolás - a költségmentesség engedélyezésének alapjául szolgáló körülmények igazolásáról - Jog
Jog - Adóigazolás - Ha egy természetes vagy jogi személy egy bírósági eljárásban költségmentesség engedélyezését kéri, jövedelmi és vagyoni viszonyait, továbbá egyes személyi körülményeit e rendeletnek megfelelően kell igazolnia.
Az igazolás céljára külön erre kiadott nyomtatványokat kell felhasználni: Nyilatkozat személyi adatokról, Nyilatkozat vagyoni helyzetről, Munkáltatói igazolás, Adóigazolás I., Adóigazolás II.

698_20060920210100_952.jpgA személyi adatokra, a ténylegesen eltartott hozzátartozók számára, az adóköteles vagyontárgyra vagy jövedelemre, illetőleg az ingatlanra vonatkozó nyilatkozatot - mind saját magára, mind a hozzátartozókra nézve - a kérelmező tölti ki büntetőjogi felelőssége mellett.

Jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet illetékfeljegyzési jog engedélyezése iránti kérelméhez csatolni kell a bankszámlát vezető pénzintézet - 15 napnál nem régebbi - igazolását a bankszámla egyenlegéről. Ha a gazdálkodó szervezet több bankszámlával rendelkezik egy pénzintézetnél, vagy több pénzintézet vezet részére bankszámlát, mindegyik vonatkozásában köteles az igazolást csatolni. A gazdálkodó szervezet képviselője írásban nyilatkozik arról, hogy a gazdálkodó szervezet egyéb bankszámlával nem rendelkezik. A bíróság elrendelheti a gazdálkodó szervezet vagyoni állapotának (ingó, ingatlan vagyon, kintlévőségek, tartozások), továbbá 6 hónapra visszamenőleges bankszámla egyenlegének igazolását is.

Az adóigazolást a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozó adók vonatkozásában a helyi önkormányzat jegyzője (önkormányzati adóhatóság), más adók vonatkozásában az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal fővárosi, megyei szerve (állami adóhatóság) állítja ki. Az adóhatóság illetékességére az Art. rendelkezéseit kell alkalmazni.

Az adóigazolást csak akkor kell kiállítani, ha a kérelmező vagy hozzátartozója a nyilatkozatában kijelentette, hogy ingatlana, adóköteles vagyontárgya vagy jövedelme van, illetőleg adóköteles tevékenységet folytat.

MCOnet


Mondja el véleményét!: Adóigazolás - a költségmentesség engedélyezésének alapjául szolgáló körülmények igazolásáról - Jog

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu