Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Jog

A vendéglátóknak és turisztikai attrakcióknak új adatszolgáltatási kötelezettséget írtak elő

2022. June 16. 18:22
A vendéglátóknak és turisztikai attrakcióknak új adatszolgáltatási kötelezettséget írtak elő

Fél év türelmi idővel, 2023 januártól indul a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kezdeményezte törvénymódosítást, melynek értelmében 2023 januártól elindul a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége a Nemzeti Turisztikai Adaszolgáltató Központ (Ntak) felé.

 


Fél év türelmi időt kaptak a felkészülésre

 

A szektorokban működő vállalkozások fél év türelmi időt kaptak, mely időszak alatt meg kell valósítaniuk a technikai felkészülést és a személyzet képzését is.

 

A Nemzeti Turisztikai Adaszolgáltató Központ (Ntak) több mint 45 ezer szálláshely bekötése után a vendéglátó üzletekkel és a turisztikai attrakciókkal bővül, mindez a teljes turisztikai szektor digitalizálásának újabb állomását jelenti.

 

A rendszerbe 2021 novembere óta már több mint 10 ezer turisztikai attrakció és vendéglátó üzlet regisztrált. Most csatlakoznak többek között a múzeumok, kastélyok, várak, a strandok és fürdők, a kalandparkok és álltakertek, valamint a zenés-táncos rendezvények is, vagyis minden olyan turisztikai attrakció, ahol jegyértékesítés zajlik.

 

A szálláshelyek Ntak-csatlakozása után a rendszer bővítése azért kiemelten fontos, mert az adatszolgáltatással a teljes szektor forgalmi statisztikai adatairól valós kép áll rendelkezésre. A naponta érkező statisztikai adatok egyedülálló lehetőséget biztosítanak a turisztikai marketingaktivitások tervezéséhez és az ágazatot érintő döntések előkészítéséhez.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu