Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.30. - Thursday, András, Andor napja van.

Jog

A vásárlók érdekében együtt működik a GVH és a Fogyasztóvédelem az építőanyagárak miatt

2021. July 09. 08:00
A vásárlók érdekében együtt működik a GVH és a Fogyasztóvédelem az építőanyagárak miatt

Az építőipari alapanyagok drasztikus áremelkedése miatt kormányzati ellenőrzéssorozatban együttműködik a Gazdasági Versenyhivatal a Fogyasztóvédelmi Hatósággal- erről egyezett meg Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke és Cseresznyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A két állami szerv információcserével javítja a vásárlók érdekeinek védelmét szolgáló közös fellépés hatékonyságát.

 

A kormány intézkedéssorozattal lép fel annak érdekében, hogy a családok életminőségét javító beruházások megvalósuljanak

 

A Gazdasági Versenyhivatalhoz és a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz nagyon sok panasz érkezett az építőipari alapanyagok áremelkedése miatt. Az alapanyagok árai szinte követhetetlenül változnak, így kiszolgáltatottá teszik a fogyasztókat. A kormány által indított otthonteremtési és lakásfelújítási támogatások egyre nagyobb része a forgalmazóknál köt ki. Súlyos hiányosságokat jelentettek az árak feltüntetésében és a minőségi kifogások kezelésével kapcsolatban is.

 

Május végén a GVH piaci konzultációt kezdeményezett az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével. Vizsgálatot hoztak létre az áremelkedés okainak feltárására és a panaszok kivizsgálására.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelte, hogy a megyei kormányhivatalok munkatársai országosan felkeressék a forgalmazó kereskedőket. A héten elindult helyszíni ellenőrzések kiterjednek az árfeltüntetési és termékbiztonsági követelmények betartására is. Az egyedi jogviták rendezésére a Békéltető Testületektől a beérkező megkeresések azonnal becsatornázását kérte, melyek megalapozhatják a célzott hatósági intézkedéseket.

 

A kormány többrétű és összehangolt intézkedésekkel fellép a magyar emberek védelme, az életminőségüket javító beruházások megvalósíthatóságának érdekében. A hatóságok egyesítették erőiket a fogyasztók érdekében, hogy a káros gyakorlatokat visszaszorítsák és megteremtsék az egyenlő versenyfeltételeket.

 

BG

MTI

A képek illusztrációk

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu