Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Jog

A takarékszövetkezeti megtakarítások biztonságban vannak!

2013. november 23. 14:59
A takarékszövetkezeti megtakarítások biztonságban vannak!
Elfogadtak egy törvénymódosítást, amely szerint minden eddiginél nagyobb biztonságban vannak a takarékszövetkezetekben elhelyezett megtakarítások!
A szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényt módosították a november 12-én elfogadott módosítások értelmében, így a takarékszövetkezetekben elhelyezett megtakarítások minden eddiginél nagyobb biztonságban vannak! Az új jogszabály értelmében mind a 122 takarék- és hitelszövetkezet között kölcsönös a felelősségvállalás, ami év végétől folyamatosan életbe lép. Ezzel azt biztosítják be, hogy pl. a Nyírségben elhelyezett betétek Sopronban is helyt állnak majd. Emiatt lesznek nagy biztonságban a betétben elhelyezett pénzek.

Takarékbetét, törvény, jogszabály
Nagyobb biztonságban lesznek a takarékbetétkönyvben elhelyezett összegek

Az anyagi fedezetet még az is biztosítja, hogy a szövetkezeti hitelkeret tőkéjét az állam 136 millió forinttal megnöveli, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölt a jogszabály elfogadásakor. Ezekkel a fontos módosításokkal a takarékszövetkezetek nagyon erős és piacképes szereplőkké válnak az ország minden pontján!

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu