Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.10. - péntek, Amália napja van.

Jog

A pénzért ölte meg a román asszonyt - Jog

2006. szeptember 23. 05:51
A pénzért ölte meg a román asszonyt - Jog
Jog - Jogerősen tíz év börtönbüntetést kapott a kegyetlen gyilkos
Jogerős ítéletet hirdetett a Megyei Bíróság dr. Fázsi László vezette büntetőtanácsa egy nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés ügyében.

A vádlott, a 18 éves Balkány-Abapusztán lakó Dominik Mátyás a cselekmény elkövetésének idején még nem volt nagykorú. A sértett J. N. idősebb nő, aki Romániából beutazva több-kevesebb rendszerességgel cigarettát árult. Tavaly november 18-án délután bezörgetett a vádlottékhoz, és követelte egy tartozás megadását, majd egy másik házhoz ment. Ott találkozott vele újra a vádlott, és látta, amint a megkapott pénzt a többihez teszi.

Meg sem várta a választ

A későbbi áldozat egy kölcsönkért kerékpáron indult újabb házhoz, amikor a vádlott döntött, a pénzt megszerzi. Egy kerékpárt ő is elvett a szomszéd udvarról, majd a nő után indult. Egy erdei ösvényen érte utol, ahol egyszerűen lerúgta a kerékpárról, majd a földre került nőtől a pénzét követelte. A tagadó választ szinte meg sem várva ütötte, rúgta az idős asszonyt. A bántalmazás végén a vádlott elvette a 25 ezer forintot, majd magára hagyta a nőt, aki 5-10 perccel később a belélegzett vértől megfulladt.
A hazatérő vádlott húgával megmosatta a véres cipőjét, majd később el is égette azt a nő pénz közé tett útlevelével együtt. Emiatt az ügyész a vádat kiegészítette a visszaélés közokirattal bűntett elkövetésével.

Tettét megbánta

A cselekményt a vádlott korábban beismerte, és megbánta. Védője, Szentmártoni Gál Attila a védőbeszédben elmondta: egy korábbi cselekménnyel kapcsolatban a vádlott az emberölést eszközzel elkövetett dolognak gondolta, itt nem történt ilyen jellegű előkészület; mindössze az bizonyos, hogy a pénzt meg akarta szerezni, ezért a minősítés megváltoztatására tett indítványt. A bíróság a körülmények mérlegelése után úgy döntött, az eredeti és a kiterjesztett vádpontokban Dominik Mátyás bűnös. Büntetése tíz év börtönben letöltendő szabadságvesztés, valamint a közügyek gyakorlásától öt évre eltiltották. A kihirdetett ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Mondja el véleményét!: A pénzért ölte meg a román asszonyt - Jog

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu