Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.20. - szombat, Sebestyén napja van.

Jog

A módosított felnőttképzési törvény

2013. június 06. 16:53
A módosított felnőttképzési törvény
Hétfőn az Országgyűlésben elfogadták a felnőttképzési törvény módosítását. A módosítás kimondja, hogy a felnőttképzésben szerzett bizonyítványok egyenértékűvé válnak az iskolarendszerben megszerezhető végzettséggel.
A változást megoszló szavazatokkal hagyták jóvá: 211 igen szavazat és 74 nem szavazat ellenében győzött az" igen" szavazatok tábora. Ez azt eredményezi, hogy a tanfolyamok támogatásánál a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamarának és az Agrárkamarának nagyobb és fontosabb szerep jut. Azt, hogy milyen képzések indulnak majd a jövőben, a megyei és képzési fejlesztési bizottságok is véleményezhetik.

Módosul a felnőttképzési törvény
A felnőttképzési törvény módosítását 211 igen vokssal szavazták meg


Rögzíti a módosításokat az is, hogy az intézmény ahol a felnőtt tanul és a felnőtt, aki a képzésben részt vesz, szerződést kötnek, de az elektronikus nyilvántartást a szakmai követelményekről  a kamara vezeti.

OKJ-s vagy nyelvi képzést csak az a cég indíthat majd, aki ki tudja fizetni az akkreditációs díjat és felnőttképzési szakértőt és programszakértőt is alkalmaz. A gazdasági tárca titkára, Szatmáry Kristóf a legfontosabb célnak azt tekintette, hogy az iskolarendszeren kívül tanuló felnőtteknek minőségi tudást nyújtsanak.

 

Kép forrása: www.szmm.gov.hu

 

 

G.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu