Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.19. - péntek, Sára napja van.

Jog

A földtörvény végső formája

2013. június 21. 12:17
A földtörvény végső formája
Folytatódik a Parlament nyári ülésszaka. A Parlamentben megszavazhatják az egy évvel ezelőtt benyújtot új földtörvényt is.
A 2013. június 21-i parlamenti ülésen a képviselők összesen 17 előterjesztést fogadhatnak el. A parlamenti ülés kezdetét vette reggel 9 órakor és csak záróvitákra és zárószavazásokra fognak sort keríteni. Ma dönthetnek az új földtörvényről, amelyet tavaly júliusban nyújtottak be és ezt nyár elején sok mindenben módosították. Előző héten is akarták engedélyezni a földtörvényt, de levették a napirendről. Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy ennek a földtörvénynek az elfogadásával sikerül megvédeni a magyar földet úgy, hogy az európai uniós jog nem sérül.

Az új földtörvényt az országgyűlés elfogadhatja a június 21-i ülésén.
Az új földtörvény elfogadásával  sikerül megvédeni a magyar földet

A miniszterelnök azt is megjegyezte, hogy mostmár a mezőgazdasági hatóság meg tudja védeni az embereket a rossz minőségű, egészségtelen élelmiszerektől is. A mai ülésen nem csak erről lesz szó, hanem sor kerül Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető javaslatára is, miszerint vezessék be a felügyeleti díjat, hogy az éjfél után is nyitvatartó szórakozóhelyek, melyek Budapest belvárosában helyezkednek el, fizessenek a rend és a tisztaság fenntartása érdekében. 

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu