Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

4 fontos információ az egyéni vállalkozás alapításával kapcsolatban

2020. September 09. 17:13
4 fontos információ az egyéni vállalkozás alapításával kapcsolatban

Az utóbbi években egyre többen kívánnak egyéni vállalkozóként részt venni a gazdasági életben. Egyéni vállalkozást már online is lehet indítani egyszerűen és olcsón.

Sok pozitívuma van az egyéni vállalkozás indításának: nem drága, a személy egyedül hozhat meg döntéseket, a tevékenysége szüneteltethető és a vállalkozás megszüntetése könnyedén kivitelezhető. Az egyéni vállalkozáshoz sok információ birtokában kell lenni. A cikkben most 4 ilyen fontos információt mutatunk be.

 

1.     Akiknek javasolható

 

Az egyéni vállalkozás azok számára javasolt, akik szeretnék magukat kipróbálni a vállalkozók világában, de nem szeretnének mindent kockára tenni. Azaz, az egyik előnye az, hogy teljes állás mellett, mintegy másodállásként is űzhető, végezhető.

Az egyéni vállalkozás indítása előnyös olyan tevékenységek folytatása esetén is, amelyek szezonálisak, vagy időszakosan ingadozó intenzitásúak.

 

2.     Kétféleképpen is el lehet indítani

 

Az egyéni vállalkozást kétféleképpen is el lehet indítani. Online vagy személyes ügyintézéssel. A személyes ügyintézést a vállalkozó székhelye szerint illetékes okmányirodában lehet elvégezni. Az online ügyintézés pedig az Ügyfélkapu fiókon keresztül lehetséges.

 

3.     Képesítés is kelleni fog

 

Amennyiben a tevékenység képesítéshez kötött, akkor az egyéni vállalkozó csak abban az esetben végezheti, ha vagy ő, vagy valamelyik, a tevékenység folytatásában személyesen résztvevő, határozatlan időre foglalkoztatott alkalmazott rendelkezik az adott képesítéssel.

A tevékenységet csak akkor lehet megkezdeni, ha a nyilvántartásba vételről érkező igazolást a vállalkozó megkapta.

 

4.     Székhelyre is szükség lesz

 

Minden vállalkozáshoz szükség van egy székhelyre. Lehet székhelyszolgáltatást is igénybe venni, de a vállalkozást folytató személy saját otthona is lehet a székhely. A 2006. évi V. 7§ (1) törvény szerint a székhely: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

 

A LOGOSZ Cégcsoport a székhelyszolgáltatás mellett, más szolgáltatásokat is nyújt az ügyfelei számára: cégalapítás, cégmódosítás, cég adásvétel és bélyegzőkészítés. Ezeket a szolgáltatásokat Budapesten és vidéken is igénybe lehet venni. Budapesten a következő kerületekben érthető el a LOGOSZ cégcsoport székhelyszolgáltatása: II., III., VI., VII., VIII., XI., XIII., XIV., XV., XVI., XXII. kerület. Vidéken is működik székhelyszolgáltatás és cégalapítás: Debrecenben, Kecskeméten, Győrben, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Veszprémben.

 

A székhely tehát lehet saját tulajdonú ingatlan, vagy igénybe vehető székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak is. A LOGOSZ Cégcsoport könyvelést és bejelentéseket is vállal új ügyfeleknek egy hónap ingyen könyveléssel.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu