Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Járai Zsigmond

Szijjártó szerint Járai Zsigmondnak igaza van

2011. October 30. 18:22
Szijjártó szerint Járai Zsigmondnak igaza van
Szijjártó Péter szerint bár a nemzetközi gazdasági helyzet miatt vannak kockázatai a jövő évi büdzsének, külön intézkedésekre nincs szükség, de ha a  körülmények lényegesen változnak, arra is lesz válasza a kabinetnek, a 2,5 százalékos államháztartási hiányt azonban tartani fogják - erről a miniszterelnök szóvivője televíziós interjúiban beszélt.
Szijjártó Péter azt mondta: Járai Zsigmondnak, a Költségvetési Tanács elnökének igaza van, amikor arról beszél, hogy a nemzetközi gazdasági helyzetet a

Járai Zsigmond

törékenysége miatt folyamatosan figyelni kell, de a kormány óriási tartalékot tervezett be a jövő évi költségvetésbe és ezért hozza létre az  országvédelmi alapot is, idén pedig megvan a forrása minden plusz kiadásnak.

A Költségvetési Tanács elnöke és az ÁSZ-elnök is világossá tette, vannak kockázatok, de ezeket mi is látjuk, aki "ilyen nemzetközi gazdasági környezetben ezt nem hajlandó észrevenni, az homokba dugja a fejét és többet árt, mint használ" - fogalmazott Szijjártó Péter. Leszögezte: a kormány folyamatosan figyeli a kockázatokat, és lesz válasza akkor is, ha a jelenlegitől jelentősen eltérő környezet vagy árfolyam alakul ki. Közölte: a kabinet mindent megtesz azért, hogy az államadósság csökkentésével a költségvetési hiányt is alacsony szinten stabilizálja, az ország elemi érdeke a jövő évi tervezett 2,5 százalékos költségvetési hiány tartása, és azt "tartani is fogjuk".

Forrás: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu