Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Járai Zsigmond

Járai Zsigmond tanácsaival segítené a kormányt

2012. February 17. 12:31
Járai Zsigmond tanácsaival segítené a kormányt
Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke szerint a mostani helyzet megoldására új gazdaságpolitikára van szükség és újra aktivizálni kell a tőzsdét.
Magyarország csak egy gazdaságpolitikai fordulattal tud kilábalni a nehéz helyzetből, az európai uniós szabályoknak 150 százalékig meg kell felelni, módosítani kell az adórendszert, és az elvárásoknak megfelelően a jegybanktörvényt is  - mondta a Világgazdaságnak egy januári interjúban Járai Zsigmond.

Járai Zsigmond

Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke nem akar miniszteri pozíciótA jegybanktörvényt az elvárásoknak megfelelően módosítani kell, változtatni kell az adórendszeren, mert túl bonyolulttá vált. Intézményi és személyi változásokat is igényel egy ilyen típusú gazdaságpolitika, a gazdaság pénzügyi irányításának nagyobb teret kellene kapnia, "a politikát pedig erről a területről a háttérbe kellene szorítani". Arra a kérdésre, hogy vállalna-e miniszteri tisztséget, Járai Zsigmond nemmel válaszolt. Annyit tett hozzá: "szívesen segítek a tanácsaimmal, amennyiben kikérik azokat".

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu