Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Járai Zsigmond

Járai ismét Simort és az MNB politikáját kritizálta

2011. October 16. 17:03
Járai ismét Simort és az MNB politikáját kritizálta
A jegybank felügyelőbizottságának elnöke nem tartja megfelelőnek a nemzeti bank monetáris politikáját. Járai Zsigmond csak a privát véleményét mondja el, ő ugyanis – mint emlékeztetett rá egy hétfői parlamenti bizottsági ülésen – hivatalból nem nyilatkozhat ez ügyben.
Az Országgyűlés költségvetési bizottságában újabb éles vita volt a Magyar Nemzeti Bank tavalyi gazdálkodásáról. Járai Zsigmond megismételte a korábbi álláspontját, hogy komoly gondok vannak a jegybank gazdálkodásának átláthatóságával, az MNB vezetőinek fizetése meghaladja a közszférában elvárt fizetési plafonokat, az MNB

Járai Zsigmond

indokolatlanul sokat költött a kommunikációs kiadásokra, és a tanácsadói szerződésékre.

A fideszes képviselők a jegybankelnök ciprusi cégének a sorsára kérdeztek rá, Szijjártó Péter, a költségvetési bizottság fideszes alelnöke arról érdeklődött Járai Zsigmond egyik hétvégi nyilatkozatára nyomán: Simor András felszámolta-e már ciprusi cégét. „Az általam leadott vagyonbevallások már nem tartalmazták ezeket a cégeket. Ergo, én azt állítottam írásban, hogy ezeket a cégeket annak rendje-módja szerint értékesítettem. És ha ezzel kapcsolatosan az illetékes bizottságnak bármilyen kérdése van, annak rendje-módja szerint állok a rendelkezésükre” - reagált Simor András, aki azt is kétségbe vonta, hogy az MNB felügyelőbizottsága összeférhetetlenséget állapíthatott volna meg a cégekkel kacsolatosan.

„Életemben nem hallottam olyat, hogy egy jegybankelnöknek két pénzügyi tanácsadó cége legyen. Komolyan, ezt nem is akartam elhinni” - fogalmazott Járai Zsigmond.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu